Nacházíte se:  Úvod    Teplárenství    V nové topné sezoně připojí teplárna další odběratele a rozšíří služby

V nové topné sezoně připojí teplárna další odběratele a rozšíří služby

Publikováno: 2.9.2016
Rubrika: Teplárenství

V letních měsících probíhaly v Teplárně Otrokovice opravy, revize a údržba technologií. Nyní jsou všechna zařízení opět v provozu a v případě ochlazení je společnost připravena zahájit dodávky tepla. Podle vyhlášky Ministerstva průmyslu a obchodu začíná topná sezona 1. září a v tomto období se začíná topit, když průměrná denní teplota dva dny po sobě klesne pod 13 stupňů.

Klíčová slova: Teplárna Otrokovice

V nové topné sezoně začne společnost s dodávkami tepla i pro nové odběratele. Během prázdnin se vybudovala přípojka do Základní školy v ulici Komenského ve Zlíně-Malenovicích, kde centrální vytápění nahradilo plynovou kotelnu. Okruh zákazníků teplárny se v krajském městě dále rozšíří o novou prodejnu nábytku Möbelix a na centrální zdroj tepla se připojí také nový polyfunkční dům s kancelářemi a obchody Modrá Husa v Otrokovicích.

Chceme nabízet komplexní služby za příznivou cenu, proto naši nabídku stále rozšiřujeme. Daří se nám připojovat nové odběratele, ale pokud není technicky možné připojení na centrální zdroj tepla, připravíme pro ně jinou variantu vytápění a zajistíme bezpečný a ekonomický provoz zařízení,“ řekl předseda představenstva Teplárny Otrokovice Petr Jeník.

Teplárna připravila i novou službu pro majitele plynových kotelen. „S jejich provozem je spojena řada starostí a povinností, proto nabízíme vlastníkům, že převezmeme zodpovědnost za tyto kotelny. Zajistíme nejen dodávky tepla a teplé vody, ale také servis, údržbu, revize a další služby,“ vysvětlil Petr Jeník. 

V současnosti Teplárna Otrokovice zásobuje teplem více než devět tisíc domácností, průmyslové podniky, školy, obchodní centra a další instituce v Otrokovicích, Zlíně – Malenovicích a Napajedlech. K největším odběratelům patří společnost Continental Barum.

LAMA ENERGY GROUP

Teplárna Otrokovice je součástí skupiny LAMA Energy Group. LAMA je česká soukromá investiční skupina zaměřená na podnikání v průzkumu, těžbě a obchodu s energetickými komoditami. Mezi českými dceřinými společnostmi holdingu je LAMA ENERGY, která dodává plyn a elektřinu domácnostem i korporátním zákazníkům, LAMA GAS & OIL těží plyn a ropu v České republice, Teplárna Kyjov, virtuální mobilní operátor LAMA MOBILE nebo satelitní televize DIGI TV.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Možnosti udržení malých teplárenských soustav (36x)
Autor v článku popisuje důvody stále častějšího odpojování objektů od systému centrálního zásobování teplem a přibližuje...
Červený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácnostíČervený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácností (31x)
Největší systém akumulace tepla do horké vody mají v tuzemsku nyní k dispozici Teplárny Brno na svém provoze Červený mlý...
Modernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapaModernizace teplárny Zelená louka: Ekologizace energetického zdroje s využitím fluidního spalování a OZE – I. etapa (28x)
Teplárna závodu Synthesia, a.s. "Zelená louka" zahájila provoz v letech 1953 a 1954. Je provozována celoročně a spolu s ...