Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Teplárenské dny 2009 – jubilejní 15. ročník

Teplárenské dny 2009 – jubilejní 15. ročník

Publikováno: 26.3.2009, Aktualizováno: 16.4.2009 12:05
Rubrika: Tiskové zprávy

Firma PAREXPO ve spolupráci s Teplárenským sdružením České republiky pořádá jubilejní 15. ročník svátku českého teplárenství „TEPLÁRENSKÉ DNY 2009“, které se uskuteční ve dnech 21. až 23. dubna 2009 v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové.

Ve dnech 21. až 23. dubna proběhne již 15. ročník odborné mezinárodní výstavy techniky a technologií pro dálkové zásobování teplem a chladem, elektroenergetiky, obnovitelných zdrojů a nejlepších dostupných technik pro energetiku. Celá výstava je doprovázena mnoha odbornými doprovodnými akcemi.

V rámci konference „Dálkové zásobování teplem a chladem“ pořádané Teplárenským sdružením České republiky jsou připraveny čtyři odborné sekce, rámcově zaměřené na jednotlivé oblasti energetiky, především dálkové zásobování teplem. Účastníci zde budou mít možnost seznámit se s posledními novinkami z oblasti legislativy, techniky, ekonomiky či moderních informačních systémů v energetice, s domácími i zahraničními zkušenostmi v teplárenství a s problematikou technických zařízení u odběratelů tepla.

Sekci Moderní technologie pro zajištění dodávek tepelné energie v budovách připravil Cech topenářů a instalatérů ČR. Sekce České teplárenství v nových energetických podmínkách; Teplárenství a jeho moderní technologie a Energie: zásoby, ceny, regulace jsou připravovány Teplárenským sdružením České republiky.

Součástí doprovodného odborného programu Teplárenských dnů 2009 bude dále konference “Energetika a životní prostředí - denitrifikace“ pořádaná firmou Ekonox, s.r.o., Pardubice, workshop Ministerstva životního prostředí „Obnovitelné zdroje energie pro venkov a teplárenství“, seminář „Platné předpisy pro energetiku“ a „Dánský den v České republice“ pořádané společností Parexpo.

V průběhu Teplárenských dnů 2009 budou již posedmé představeny „Projekty roku v systémech dálkového vytápění a chlazení“, jejichž přínosem je zvýšení účinnosti využití primárních energií, diverzifikace paliv, využití odpadního tepla a obnovitelných zdrojů energie, snížení spotřeby fosilních paliv a emisí skleníkových plynů, zejména, a v neposlední řadě zajištění efektivního zásobování energií, tepelné pohody bytových prostorů a energetických potřeb služeb a průmyslu.

Slavnostní zahájení Teplárenských dnů proběhne v úterý 21. dubna 2009 v 11 hodin před KC Aldis.

Další a podrobnější informace o akci získáte na webových stránkách www.teplarenske-dny.cz a www.tscr.cz.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (62x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (41x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...
Jádro přitahuje stále více návštěvníků. Jadernou Elektrárnu Temelín navštívilo loni rekordních 26.875 návštěvníků. (39x)
Informační centra (IC) jaderných elektráren Dukovany a Temelín shlédlo v roce 2007 dohromady 55.693 návštěvníků, což je ...