Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Klasické    ŠKODA PRAHA předala nabídku na stavbu nového bloku elektrárny Pljevlja II

ŠKODA PRAHA předala nabídku na stavbu nového bloku elektrárny Pljevlja II

Publikováno: 4.11.2013
Rubrika: Klasické, Tiskové zprávy

Společnost ŠKODA PRAHA předala svou nabídku na dodávku nového výrobního bloku pro černohorskou uhelnou elektrárnu Pljevlja II. Návrhy předložilo zákazníkovi – společnosti Elektroprivreda Crna Gora – v rámci slavnostní ceremonie na tamním Ministerstvu ekonomie celkem devět účastníků výběrového řízení – čtyři evropské společnosti a pět čínských. Ze čtení hlavních parametrů nabídek vyplynulo, že z evropských firem předložila ŠKODA PRAHA z pohledu ekonomického i technického nabídku nejlepší.

Klíčová slova: ŠKODA, uhelná elektrárna

"Předložili jsme konkurenceschopnou cenovou nabídku podloženou detailní technickou specifikací, která byla připravena investorovi na míru. Garantujeme dosažení všech požadovaných parametrů nového bloku, a to z hlediska technologického, ekonomického i environmentálního. Taktéž nabízíme detailní znalost evropského prostředí i evropské legislativy," uvedl generální ředitel ŠKODA PRAHA Daniel Jiřička. Dodal, že společnost má důvod věřit, že bude v rámci zúžení počtu uchazečů přizvána k dalším jednáním o projektu.

"Před investorem nyní stojí strategické rozhodnutí, zda se vloží do partnerství s čínskou společností, nebo projekt svěří společnosti z Evropské unie, do které Černá Hora směřuje," konstatoval Miloš Mostecký, obchodní ředitel společnosti, který nabídku osobně v Černé Hoře předal, ve svém vyjádření pro černohorská média.

Jak Ing. Jiřička dodává, v technickém řešení projektu ŠKODA PRAHA využila svých nejnovějších zkušeností z instalování obdobné vysoce účinné a moderní technologie. Společnost totiž nyní staví v severočeském Prunéřově stejné 250MW bloky a nedávno obdobné řešení instalovala též v elektrárně Tušimice II, která nyní dosahuje velmi dobrých výkonových parametrů.

ŠKODA PRAHA je největší česká inženýrsko-dodavatelská společnost schopná dodat energetické dílo od projektové dokumentace přes realizaci a montáž až po uvedení do provozu.

Silnou pozici společnosti podporuje její vysoce kvalitní technologické know-how budované 60 let, představované celkovým instalovaným výkonem 40 tis. MW ve 25 zemích světa. Klíčovou aktuální referencí jsou zkušenosti generálního dodavatele nejvýznamnějšího českého elektrárenského projektu současnosti: obnovy domácí výrobní kapacity Skupiny ČEZ.

Působíme též na jaderných elektrárnách, jako dodavatel projektů modernizace a zvyšování účinnosti. V roli generálního dodavatele technologie jsme dodali všechny české a slovenské jaderné elektrárny.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (57x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Jádro přitahuje stále více návštěvníků. Jadernou Elektrárnu Temelín navštívilo loni rekordních 26.875 návštěvníků. (38x)
Informační centra (IC) jaderných elektráren Dukovany a Temelín shlédlo v roce 2007 dohromady 55.693 návštěvníků, což je ...
Technická průvodka kompletní obnovy Elektrárny Tušimice II (36x)
Vzhledem ke skutečnosti, že převážná část rozhodujících technologických zařízení Elektrárny Tušimice II se blíží k hrani...