Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Klasické    ŠKODA PRAHA předala nabídku na stavbu nového bloku elektrárny Pljevlja II

ŠKODA PRAHA předala nabídku na stavbu nového bloku elektrárny Pljevlja II

Publikováno: 4.11.2013
Rubrika: Klasické, Tiskové zprávy

Společnost ŠKODA PRAHA předala svou nabídku na dodávku nového výrobního bloku pro černohorskou uhelnou elektrárnu Pljevlja II. Návrhy předložilo zákazníkovi – společnosti Elektroprivreda Crna Gora – v rámci slavnostní ceremonie na tamním Ministerstvu ekonomie celkem devět účastníků výběrového řízení – čtyři evropské společnosti a pět čínských. Ze čtení hlavních parametrů nabídek vyplynulo, že z evropských firem předložila ŠKODA PRAHA z pohledu ekonomického i technického nabídku nejlepší.

Klíčová slova: ŠKODA, uhelná elektrárna

"Předložili jsme konkurenceschopnou cenovou nabídku podloženou detailní technickou specifikací, která byla připravena investorovi na míru. Garantujeme dosažení všech požadovaných parametrů nového bloku, a to z hlediska technologického, ekonomického i environmentálního. Taktéž nabízíme detailní znalost evropského prostředí i evropské legislativy," uvedl generální ředitel ŠKODA PRAHA Daniel Jiřička. Dodal, že společnost má důvod věřit, že bude v rámci zúžení počtu uchazečů přizvána k dalším jednáním o projektu.

"Před investorem nyní stojí strategické rozhodnutí, zda se vloží do partnerství s čínskou společností, nebo projekt svěří společnosti z Evropské unie, do které Černá Hora směřuje," konstatoval Miloš Mostecký, obchodní ředitel společnosti, který nabídku osobně v Černé Hoře předal, ve svém vyjádření pro černohorská média.

Jak Ing. Jiřička dodává, v technickém řešení projektu ŠKODA PRAHA využila svých nejnovějších zkušeností z instalování obdobné vysoce účinné a moderní technologie. Společnost totiž nyní staví v severočeském Prunéřově stejné 250MW bloky a nedávno obdobné řešení instalovala též v elektrárně Tušimice II, která nyní dosahuje velmi dobrých výkonových parametrů.

ŠKODA PRAHA je největší česká inženýrsko-dodavatelská společnost schopná dodat energetické dílo od projektové dokumentace přes realizaci a montáž až po uvedení do provozu.

Silnou pozici společnosti podporuje její vysoce kvalitní technologické know-how budované 60 let, představované celkovým instalovaným výkonem 40 tis. MW ve 25 zemích světa. Klíčovou aktuální referencí jsou zkušenosti generálního dodavatele nejvýznamnějšího českého elektrárenského projektu současnosti: obnovy domácí výrobní kapacity Skupiny ČEZ.

Působíme též na jaderných elektrárnách, jako dodavatel projektů modernizace a zvyšování účinnosti. V roli generálního dodavatele technologie jsme dodali všechny české a slovenské jaderné elektrárny.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jádro přitahuje stále více návštěvníků. Jadernou Elektrárnu Temelín navštívilo loni rekordních 26.875 návštěvníků. (44x)
Informační centra (IC) jaderných elektráren Dukovany a Temelín shlédlo v roce 2007 dohromady 55.693 návštěvníků, což je ...
Paroplynová elektrárna KA26 od společnosti Alstom - Odpověd na současné potřeby trhu je dodávka optimalizované elektrárny na klíč (41x)
Firma Alstom zaujala na energetickém trhu pozici dodavatele elektrárny na klíč. Tato pozice umožňuje Alstomu spojit znal...
Technologie likvidace vedlejších produktů nového bloku elektrárny v Ledvicích (34x)
Podstatnou součástí zabezpečující ekologický provoz nového zdroje 660 MWe v Ledvicích jsou objekty a soubory pro likvida...