Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    ŠKODA JS a.s. obhájila certifikaci IMS a ASME na další tři roky

ŠKODA JS a.s. obhájila certifikaci IMS a ASME na další tři roky

Publikováno: 22.10.2013
Rubrika: Tiskové zprávy

Nedílnou součástí obchodní politiky společnosti ŠKODA JS a.s. je prokazování shody vlastních systémů řízení s požadavky mezinárodních standardů a předpisů. V roce 2013 ve společnosti proběhly recertifikace Integrovaného systému řízení (IMS) a podle sekce III předpisů Asociace amerických strojních inženýrů (ASME Code Section III) a také amerických národních předpisů (NQA).

Klíčová slova: Škoda, recertifikace, IMS

Recertifikace podle ASME Code Section III a NQA proběhla ve dnech 22. - 26. 4. 2013. Audit byl za dozoru smluvní autorizované inspekční agentury HSB Global Standarts proveden certifikační autoritou ASME.

Recertifikace IMS podle norem ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 proběhla ve dnech 10. - 13. 9. 2013. Audit byl proveden certifikační autoritou Det Norske Veritas a byl zaměřen především na efektivitu řízení rizik, na řízení a vyhodnocování jednotlivých etap projektů a také na identifikaci zdrojů znečištění a uplatnění souvisejících právních a jiných požadavků. V závěrečné zprávě tým auditorů vyzdvihl činnost společnosti ŠKODA JS a.s. v oblasti vysoké firemní kultury a komunikace a související podpory vedení pro funkční a účinný systém řízení.

Úspěšná recertifikace na další tříleté období potvrdila tradičně vysokou úroveň výroby a je skvělou vizitkou, která společnost ŠKODA JS a.s. právem řadí ke světovým výrobcům jaderného zařízení. Držitelů certifikátů podle jaderné sekce ASME Code je v současné době ve světě zhruba dvě stovky společností – jedná se hlavně o výrobce v USA a Asii, ŠKODA JS a.s. patří mezi pouhých třicet výrobců z Evropy.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

SP ČR: je třeba zrychlit proces výstavby nového jaderného bloku (52x)
Svaz průmyslu a dopravy ČR podporuje rozvoj jaderné energetiky a výstavbu nových jaderných bloků. Prezident SP ČR Jarosl...
ČEZ investuje do stavby nové elektrárny v Počeradech 20 miliard (47x)
(Zdroj: www.novinky.cz) Elektrárenská společnost ČEZ investuje do výstavby nové paroplynové elektrárny v Počeradech...
AREVA dodá jaderné palivo pro jordánský výzkumný reaktor (41x)
AREVA podepsala kontrakt s korejským konsorciem KAERI/DAEWOO na dodávky palivových částic pro JRTR (Jordan Research and ...