Nacházíte se:  Úvod    Paliva    Uhlí    Severočeské doly zvedly zisk na 1,8 miliardy

Severočeské doly zvedly zisk na 1,8 miliardy

Publikováno: 22.8.2009
Rubrika: Uhlí, Tiskové zprávy

Severočeské doly, které ovládá polostátní ČEZ, v prvním pololetí vydělaly 1,8 miliardy korun, což je o 7,3 procenta více než loni. Tržby za uhlí vzrostly o 473 milionů korun na 5,4 miliardy korun.

K letošnímu 30. červnu firma prodala 11,4 milionu tun hnědého uhlí, což je o 36 tisíc tun více než ve stejném období loni. "Příznivé výsledky svědčí o stabilní pozici společnosti na trhu tříděného i energetického uhlí, kterou společnost potvrzuje i v náročných a dynamických vnějších podmínkách podnikatelského prostředí letošního prvního pololetí," uvedl mluvčí firmy Vladimír Budínský.

Hnědouhelná společnost zaměstnává v průměru téměř 3 500 lidí. Průměrná mzda v prvním pololetí činila 27 328 korun. V dceřiných firmách Severočeských dolů pracuje dalších zhruba 1 500 lidí. Stoprocentním vlastníkem SD se základním kapitálem 9,08 miliardy korun je elektrárenská společnost ČEZ. V roce 2005 odkoupila od státu téměř 56procentní podíl v těžební firmě za devět miliard korun.
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Gazprom Export a Air Liquide podepsali Memorandum o spolupráci na rozvoji projektů výroby helia na východní Sibiři (54x)
Alexander Medveděv, místopředseda řídícího výboru Gazpromu a generální ředitel společnosti Gazprom Export a François Dar...
Jak energetice vládnou mýtyJak energetice vládnou mýty (47x)
Snad po celou existenci historie lidstva se periodicky objevují proroci jeho konce. I Bible končí knihou „Zjevení ...
Reportáž z návštěvy firmy Tvel v městě Elektrostal (46x)
V době vrcholících oslav 95. vzniku založení závodu společnosti Tvel v ruském Elektrostalu jsem navštívil spolu se skupi...