Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    SES Tlmače dodajú dva kotly do Veľkej Británie

SES Tlmače dodajú dva kotly do Veľkej Británie

Publikováno: 3.12.2014, Aktualizováno: 5.12.2014 14:37
Rubrika: Tiskové zprávy, Spalovny

SLOVENSKÉ ENERGETICKÉ STROJÁRNE, a.s. so sídlom v Tlmačoch (SES Tlmače) uzavreli kontrakt s francúzskou spoločnosťou VINCI Environment na dodávku dvoch kotlov do spaľovne komunálneho odpadu, ktorá bude postavená v blízkosti mesta Harrogate, v oblasti North Yorkshire vo Veľkej Británii. Kontrakt zahrňuje dodávku kotlov na kľúč -  inžiniering, výrobu, nákup subdodávok, montáž a uvedenie do prevádzky.

Klíčová slova: SES Tlmače, VINCI, Velká Británie, spalovna

Jedná sa o dva vertikálne 5-ťahové kotly založené na spaľovaní komunálneho odpadu na valcovom rošte. Dve línie budú spaľovať komunálny odpad v celkovom objeme asi 320 000 ton ročne spolu s určitým množstvom priemyselného odpadu. Vyrobená elektrická energia bude pokrývať spotrebu približne 40 000 domácností.

Po dlhšom období sa SES Tlmače opäť vracajú na tento trh s dodávkou kotla, čo hodnotí Martin Paštika, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva SES a.s. Tlmače takto: „V minulosti sme vyrobili a dodali kotly do Southamptonu a Belfastu, preto tento kontrakt vnímame ako veľmi dôležitý nielen z pohľadu návratu na tento trh, ale aj z dôvodu získania ďalšej významnej referencie na kotly na spaľovanie komunálneho odpadu“.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (62x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Význam metod verifikace a validace výsledků z CFD analýz při výpočtech vibrací vyvolaných prouděním pro návrh zařízení na výměnu tepla (57x)
Vibrace vyvolané prouděním (flow-induced vibration) mohou způsobovat velké problémy u zařízení na výměnu tepla, jakými j...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (41x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...