Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Klasické    PSG - International postaví tepelnou elektrárnu v Rusku

PSG - International postaví tepelnou elektrárnu v Rusku

Publikováno: 4.2.2008, Aktualizováno: 27.5.2009 15:01
Rubrika: Klasické

Česká firma PSG - International ze Zlína zřejmě postaví tepelnou elektrárnu u ruského města Kurgan. Jde o investici za 200 milionů eur, zhruba pět miliard korun, píšou dnešní Hospodářské noviny (HN) s tím, že by to měla být jedna z největších stavebních zakázek české firmy v Rusku.
 

'S investorem jsme smlouvu právě podepsali, nyní se má připojit ještě podpis financující banky,' řekl HN Jiří Horáček, který letos v lednu nastoupil na post ředitele divize Power skupiny PSG. Firma jako generální dodavatel řídí výstavbu a zároveň dodávky a instalace kotlů a zařízení od společností Turbomach, Siemens, Alstom a Bresson.

Elektrárna u Kurganu není první ruskou zakázkou zlínské firmy. Od loňska staví PSG v Krasavinu ve Vologdské oblasti tepelnou elektrárnu o výkonu 70 MW pro tamní společnost Vologdaoblkomuněnergo. Plánovaná hodnota zakázky převyšuje 78 milionů eur, tedy téměř dvě miliardy korun.
Loni si tuzemské firmy v Rusku předběžně vyjednaly kontrakty za zhruba 77 miliard korun. Většina smluv ale dosud není podepsána, čeká se na další povolení vyžadovaná ruskou stranou nebo na propočty rizik financujících bank, připomínají HN.
PSG - International patří do skupiny PSG. Její loňský obrat překročil pět miliard korun a tradice firmy sahá až do roku 1924. Firmy skupiny se zabývají hlavně řízením projektů, dodávkou staveb a investičních celků na klíč a výrobou ocelových i železobetonových skeletů. Společnosti tvořící skupinu PSG kontroluje firma KUS.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Paroplynová elektrárna KA26 od společnosti Alstom - Odpověd na současné potřeby trhu je dodávka optimalizované elektrárny na klíč (36x)
Firma Alstom zaujala na energetickém trhu pozici dodavatele elektrárny na klíč. Tato pozice umožňuje Alstomu spojit znal...
Technická průvodka kompletní obnovy Elektrárny Tušimice II (28x)
Vzhledem ke skutečnosti, že převážná část rozhodujících technologických zařízení Elektrárny Tušimice II se blíží k hrani...
ŠKODA PRAHA předala nabídku na stavbu nového bloku elektrárny Pljevlja II (27x)
Společnost ŠKODA PRAHA předala svou nabídku na dodávku nového výrobního bloku pro černohorskou uhelnou elektrárnu Pljevl...