Nacházíte se:  Úvod    Údržba    Problematika zavádění metod RBI v tepelných elektrárnách

Problematika zavádění metod RBI v tepelných elektrárnách

Publikováno: 3.1.2016
Rubrika: Údržba, Teplárenství

V článku jsou rozebrány některé aspekty implementace metod inspekcí RBI (Risk Based Inspection) do provozu elektrárny Prunéřov-II. Ve společnosti VÍTKOVICE ÚAM a.s. byl vytvořen počítačový program RIMaSys, který je zaměřen na zpracování dat z vybraných zařízení získaných z vizuálních prohlídek a nedestruktivních metod NDT. Lze doporučit, aby se další zavádění metod RBI opíralo o normy a metodické postupy zpracované týmem odborníků se zaměřením zejména na tepelné elektrárny. Celý článek (Ing. Zdeněk Ramík, Prof. Ing. Stanislav Vejvoda CSc., Vítkovice ÚAM, Prof. Ing. Zdeněk Kala Ph.D., VUT Brno, Fakulta stavební) je ke stažení zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde.

 

 

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Červený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácnostíČervený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácností (46x)
Největší systém akumulace tepla do horké vody mají v tuzemsku nyní k dispozici Teplárny Brno na svém provoze Červený mlý...
„Teplárna umí vyrábět teplo ekologicky, za solidní cenu a bez starostí. I přes nevýhodné a nerovné podmínky na trhu jsme konkurenceschopní,“„Teplárna umí vyrábět teplo ekologicky, za solidní cenu a bez starostí. I přes nevýhodné a nerovné podmínky na trhu jsme konkurenceschopní,“ (41x)
uvedl v rozhovoru pro All for Power Ing. Miroslav Krpec, generální ředitel ČEZ Energotrans, a.s....
Provozní zkušenosti s opatřeními proti abrazi a erozi instalovaných na technologii v United Energy a.s.Provozní zkušenosti s opatřeními proti abrazi a erozi instalovaných na technologii v United Energy a.s. (39x)
Příspěvek uvádí zkušenosti a výsledky provozních experimentů z aplikovaných opatření snižující vliv abraze a eroze ve vy...