Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Paroplynová elektrárna Pego/Portugalsko s účinností 59 %

Paroplynová elektrárna Pego/Portugalsko s účinností 59 %

Publikováno: 23.12.2012
Rubrika: Elektrárny, Plynové, Tiskové zprávy

Elektrárnu s kombinovaným cyklem (CCPP – Combined Cycle Power Plant) nacházející se v Pegu, Abrantes vystavěla pro zákazníka ElecGas S.A. společnost Siemens. Tato elektrárna s výkonem 840 megawattů (MW), jež představuje projekt vytvořený na klíč společností Siemens, je nízkoemisním zdrojem s vysokou účinností 59 procent.

Klíčová slova: elektrárna, Siemens

Společnost Siemens dodala mimo jiné dvě plynové turbíny typu SGT5-4000F, dvě parní turbíny SST5-5000, dva vodíkem chlazené generátory SGen5-2000H, kompletní elektrickou část a řídicí systém SPPA-T3000. Siemens bude rovněž poskytovatelem údržby a servisních prací.
Po elektrárnách Tapada do Outeiro a Ribatejo, jež jsou osazeny vždy třemi jednotkami, je elektrárna Pego (se dvěma jednotkami) pro společnost Siemens třetím elektrárenským projektem tohoto typu v Portugalsku, čímž se Siemens v Portugalsku řadí mezi vůdčí dodavatele elektráren CCPP. S kapacitou 3 000 MW budou tyto tři elektrárny pokrývat asi 40 procent celkové poptávky po elektrické energii v Portugalsku.
Tato elektrárna je vysoce flexibilním zdrojem, který je schopen stabilizovat portugalskou elektrizační soustavu v případě výkyvu dodávek elektrické energie z obnovitelných zdrojů.
Tento projekt získal ocenění za vynikající kvalitu projektového managementu od Portugalské asociace projektového managementu (APOGEP) a ocenění za nejlépe realizovaný projekt v roce 2011 (celosvětově) od společnosti Siemens AG. Realizační tým ve společnosti Siemens Austria vyhrál nedávno první cenu na konferenci CEE Project & Quality Day 2012 za své vynikající výsledky v oblasti projektového managementu a řízení jakosti.

Siemens, s.r.o. patří mezi největší elektrotechnické firmy v Česku. Již 121 let je Siemens nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Vytváří bezmála 10,5 tisíce pracovních míst, což jej řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, produkty a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury a informačních technologií. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2010/2011 (říjen-září) obrat 32 miliard Kč. S objemem exportu, který dosáhl 19,5 miliard Kč, se Siemens v České republice řadí mezi největší exportéry. Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je přes 160 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu, spolehlivost a mezinárodní působení v oblasti průmyslu, energetiky, zdravotnictví a infrastrukturních řešení pro města a jejich okolí. Siemens AG je největším poskytovatelem technologií šetrných k životnímu prostředí, které generují 40 % jeho celkového obratu. Ve finančním roce 2010/2011 dosáhl Siemens obratu 73,5 miliard EUR s čistým ziskem 7 miliard EUR a zaměstnával zhruba 360 tisíc zaměstnanců po celém světě. Další informace naleznete na webové stránce http://www.siemens.cz.

Společnost Siemens, S.A.
Tato společnost má kolem 2 000 zaměstnanců, dva výrobní závody a množství rozhraní spolupráce s univerzitami a dalšími institucemi vyššího vzdělávání a hrála aktivní úlohu v rámci ekonomického vývoje Portugalska po více než 106 let. Siemens Portugalsko aktuálně udržuje globální střediska kompetence pro oblasti, jako jsou výroba, přenos a rozvod elektrické energie, modulární letištní terminály, systémy manipulace se zavazadly, účetní záležitosti, lidské zdroje, nákup, finanční služby a dozor.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Chladicí věž s přirozeným tahem pro nový paroplynový zdroj 840 MWe v Elektrárně Počerady (55x)
Na jaře letošního roku začala v Elektrárně Počerady výstavba nové chladicí věže s přirozeným tahem, výšky 128,32 m. Tato...
„Nový nadkritický blok elektrárny v Ledvicích je pro každého inženýra a manažera obrovskou výzvou,“ (54x)
řekli v rozhovoru pro časopis All for Power Ing. Daniel Jiřička (D. J.), jednatel společnosti a generální ředitel ŠKODA ...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (52x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...