Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Na MSV 2014 se představují inovační vývojové projekty moskevských firem

Na MSV 2014 se představují inovační vývojové projekty moskevských firem

Publikováno: 1.10.2014
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Včera, 29. září 2014, otevřel v Brně své brány 56. Mezinárodní strojírenský veletrh MSV 2014. Součástí veletrhu je i výstavní expozice moskevských průmyslových a vědeckých podniků, kterou zde zorganizoval Odbor vědy, průmyslové politiky a podnikání města Moskvy. Cílem expozice je rozšířit odbytové trhy a podpořit exportně orientované moskevské společnosti.

Klíčová slova: MSV

 

V 16 hodin odpoledne se uskutečnil oficiální ceremoniál otevření expozice. Slavnostně ho zahájil Obchodní rada Ruské federace v České republice Sergej Stupar. Ceremoniálu se zúčastnil také Generální konzul Ruské federace v Brně Andrej Šaraškin a náměstkyně šéfa řízení průmyslové politiky moskevského výrobně výzkumného ústavu DNPP Natalia Popkova.

Svoji produkci v rámci moskevské expozice představují organizace jako například NP Asociace výrobců železniční techniky nebo akciová společnost NIPIAS, což jsou uznávaní lídři v oblasti výroby řídících systémů pro železniční dopravu, společnost Alitir, která se specializuje na vývoj systémů ochrany před korozí, Koncern Nanoindustrija – firma vyrábějící nanotechnologickou produkci a specializované laboratorní přístroje za použití nejmodernějších technologií, VNIINM A.A. Bočvara s technologií plyno-plazmové depozice a naprašování, společnost Interchpo, která představuje unikátní ochrannou depozici na bázi zinku, a další. V rámci moskevské expozice vystavuje celkem 10 firem.

Dalšími akcemi, které v expozici NDPP proběhnou, jsou Byznys-den Ruské federace, setkání a jednání účastníků expozice, návštěva českých inovačních firem a Den Moskvy. Ten proběhne 1. října 2014 a v jeho rámci budou účastníci expozice prezentovat své projekty zástupcům českých firem.

Rusko na veletrhu MSV 2014 reprezentuje také státní korporace Rosatom, expozice Čuvašské republiky, stejně jako delegace ze Sverdlovské, Samarské, Kaliningradské a Tulské oblasti.

Veletrh bude otevřen pro veřejnost do 3. října 2014.

Pro informaci:

Výstava MSV se koná v Brně již od roku 1959. Jedná se o jednu z předních evropských výstav a spolu s tím představuje velkou událost pro celý průmyslový blok východní a střední Evropy. Každoročně se MSV účastní více než 1500 vystavovatelů a přes 80 000 návštěvníků, z nichž 35 procent jsou ze zahraničí. Mezi návštěvníky je přítomno vysoké procento odborníků průmyslu: 70 procent přijímá investiční rozhodnutí a třetina návštěvníků se pohybuje ve sféře top managementu. V roce 2013 bylo na MSV 1482 vystavovatelů, z nichž bylo 676 z 28 různých zemí, a počet návštěvníků dosáhl 71 447 z 55 zemí světa.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (64x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (62x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (60x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...