Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Martin Apko z ČEPS povede CAO (Central Allocation Office GmbH)

Martin Apko z ČEPS povede CAO (Central Allocation Office GmbH)

Publikováno: 3.2.2009, Aktualizováno: 16.4.2009 12:35
Rubrika: Tiskové zprávy

Martin Apko, ředitel sekce Energetický obchod společnosti ČEPS, a.s, odchází v těchto dnech řídit koordinovanou aukci přenosové kapacity přeshraničních profilů mezi elektroenergetickými sítěmi v regionu CEE. CAO (Central Allocation Office GmbH) je nová společnost založená provozovateli přenosových elektrizačních soustav v regionu CEE se sídlem v německém Freisingu. Tato společnost bude provozovat koordinované aukce přenosových kapacit společných přeshraničních profilů. Martin Apko je jmenován ředitelem společnosti od 16. února 2009.

Martin Apko (33) vystudoval kybernetiku a ekonomiku a řízení na ČVUT v Praze. Po roční zkušenosti ve strategii společnosti ČEZ nastoupil k provozovateli přenosové soustavy - společnosti ČEPS, kde se od počátku podílel na vybudování energetickýc obchodních procesů společnosti. V období 2000-2009 pracoval v ČEPS na různých pozicích v oblasti energetického obchodu, od roku 2006 pak působil na pozici ředitele sekce Energetický obchod.
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Gazprom Export a Air Liquide podepsali Memorandum o spolupráci na rozvoji projektů výroby helia na východní Sibiři (55x)
Alexander Medveděv, místopředseda řídícího výboru Gazpromu a generální ředitel společnosti Gazprom Export a François Dar...
ČEZ investuje do stavby nové elektrárny v Počeradech 20 miliard (48x)
(Zdroj: www.novinky.cz) Elektrárenská společnost ČEZ investuje do výstavby nové paroplynové elektrárny v Počeradech...
SP ČR: je třeba zrychlit proces výstavby nového jaderného bloku (47x)
Svaz průmyslu a dopravy ČR podporuje rozvoj jaderné energetiky a výstavbu nových jaderných bloků. Prezident SP ČR Jarosl...