Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    GE Energy otevírá v Rusku technologický komplex, který přinese energetická řešení blíže zákazníkům z celého regionu

GE Energy otevírá v Rusku technologický komplex, který přinese energetická řešení blíže zákazníkům z celého regionu

Publikováno: 8.11.2010
Rubrika: Firemní zpravodajství

Společnost GE se rozhodla své aktivity přiblížit zákazníkům v regionu. V Rusku dnes slavnostně otevřela energetické technologické centrum. Středisko se nachází 180 kilometrů od Moskvy v Kalužské oblasti. Nové technologické centrum bude vyrábět a servisovat moderní energetická zařízení instalovaná po celém regionu. Bude tak klientům pomáhat s dosažením maximálně spolehlivého a efektivního provozu jejich zařízení. Zpráva Světové banky konstatuje, že plné využití potenciálu energetické účinnosti může Rusku přinést úsporu až ve výši 80 miliard amerických dolarů ročně.

Vytvoření energetického technologického centra ve městě Kaluga podporuje strategii koncernu GE nabízet co nejvíce produktů a služeb na míru šitých lokálním trhům a současně s tím rozšiřovat základnu vysoce kvalifikovaných inženýrů v zemi. Tyto aktivity byly navrženy tak, aby podpořily ruské snahy o technologickou a energetickou modernizaci. Slavnostnímu otevření byl přítomen místopředseda správní rady, prezident a generální ředitel GE Energy John Krenicki, guvernér Kalužské oblasti Anatolij Dmitrijevič Artamonov a další významní představitelé ruské státní správy a americké ambasády.

Prostřednictvím tohoto nového centra GE dále rozšiřuje své aktivity v Rusku a poskytuje tak příležitosti pro místní zaměstnanost a vzdělávání v oblasti high-tech inženýrství. Do konce roku 2010 bude mít GE v Rusku kolem 300 zaměstnanců a do budoucna plánuje další významný nárůst. „Otevření energetického technologického střediska GE v Kaluze je příkladem úspěšného partnerství mezi Ruskem a zahraničními firmami v oblasti vyspělých technologií. Středisko v regionu vytvoří řadu pracovních příležitostí,” prohlásil guvernér Kalužské oblasti Anatolij Dmitrijevič Aramonov. „Jsme rádi, že se můžeme spolu s GE podílet na jedné z nejdůležitějších ruských priorit, kterou je zvýšení energetické účinnosti při výrobě elektřiny. Chtěl bych společnosti GE popřát hodně úspěchů v jejích snahách pomoci Rusku tohoto cíle dosáhnout.”

„Rusko je energetickou velmocí a pro naše krátko, středně i dlouhodobé strategie je velmi důležité, ” prohlásil John Krenicki. „Otevření energetického technologického centra podtrhuje závazek společnosti GE investovat do budoucnosti Ruska a jeho občanů. Je klíčovou součástí naší strategie poskytovat našim zákazníkům v Rusku nejnovější technologie a služby napříč celým spektrem energetiky, včetně výroby elektřiny, energetických služeb a ropného a plynárenského průmyslu. Tento krok rovněž podporuje naši globální iniciativu investovat a rozšiřovat svou přítomnost v regionech se slibným růstem. Urychlujeme lokalizaci našich aktivit, abychom zvýšili svou konkurenceschopnost a byli lepšími partnery pro úspěch.” Otevření technologického centra Kaluga následuje týden po otevření servisního centra Boufarik v Alžírsku.

Společnost GE podepsala s vládou Kalužské oblasti, Rozvojovou agenturou Kalužské oblasti a vedením města Kaluga smlouvu o výstavbě střediska v březnu 2009. Závod se otevřel o pouhých dvacet měsíců později. Technologické centrum přitom podporuje koncept energetické účinnosti a odpovědnosti vůči životnímu prostředí, je vybaveno systémy filtrování vzduchu, okny odrážejícími tepelné záření a technologiemi zajišťujícími úsporu vody.

Kalužské centrum bude nabízet inovativní produkty a služby, které jsou na míru šité specifickým potřebám zákazníkům v regionu. Nejprve bude nové středisko nabízet servis pro zařízení GE na výrobu elektřiny instalovaná v Rusku a Společenství nezávislých států. Později bude rozšířeno o výrobní kapacity, jimiž bude GE podporovat svou rostoucí přítomnost v ruském energetickém sektoru. Centrum má potenciál pro významné rozšíření a v budoucnosti by mohlo zahrnovat i další obchodní jednotky GE.

Toto centrum je jedním z dvanácti technologických středisek GE Energy na světě. Společnost GE působí v Rusku od dvacátých let minulého století a dnes v zemi nabízí kompletní portfolio produktů a služeb pro energetický sektor, od průzkumu ložisek přes zpracování ropy a plynu až po výrobu elektřiny.
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Chladicí věž s přirozeným tahem pro nový paroplynový zdroj 840 MWe v Elektrárně Počerady (55x)
Na jaře letošního roku začala v Elektrárně Počerady výstavba nové chladicí věže s přirozeným tahem, výšky 128,32 m. Tato...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (55x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...
Americký jaderný dozor udělil licenci reaktoru AP1000 od Westinghouse (52x)
Společnost Westinghouse Electric Company získala od americké komise pro regulaci jaderných zdrojů pro svůj tlakovodní re...