Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Plynové    Gazprom loni zvýšil vývoz do Německa na nový rekord

Gazprom loni zvýšil vývoz do Německa na nový rekord

Publikováno: 22.1.2017, Aktualizováno: 23.1.2017 14:21
Rubrika: Plynové, Tiskové zprávy, Kogenerace, decentrální energ., Plynárenství

(ČTK) - Ruská plynárenská společnost Gazprom zvýšila loni vývoz zemního plynu do Německa o deset procent na nový rekord 49,8 miliardy krychlových metrů a překonala dosavadní maximum více než 45 miliard kubíků z roku 2015. Gazprom dnes také uvedl, že jeho vývoz do Evropy včetně Německa od počátku roku silně roste.

Německo je pro ruského monopolního vývozce plynu plynovody největším zahraničním trhem. Poptávku po ruském plynu v minulých letech podpořily nízké ceny ropy, na něž jsou v rámci dlouhodobých kontraktů na odběr plynu navázány ceny Gazpromu, uvedla agentura Reuters. Gazprom tento měsíc uvedl, že vývoz do zemí mimo bývalý Sovětský svaz od počátku roku roste na rekordní maxima a vzhůru ho žene zejména chladné počasí v Evropě. Dnes sdělil, že vývoz plynu do Evropy a Turecka se v první polovině ledna zvýšil meziročně o 25,5 procenta a z toho export do Německa o 21 procent. Minulý měsíc Gazprom předpověděl, že loni vyvezl do zemí mimo bývalý Sovětský svaz 180 miliard metrů krychlových plynu proti více než 159 miliardám kubíků v předešlém roce. Ještě v květnu Gazprom očekával, že vývoz do Evropy a Turecka dosáhne 165 miliard metrů krychlových.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jádro přitahuje stále více návštěvníků. Jadernou Elektrárnu Temelín navštívilo loni rekordních 26.875 návštěvníků. (44x)
Informační centra (IC) jaderných elektráren Dukovany a Temelín shlédlo v roce 2007 dohromady 55.693 návštěvníků, což je ...
HN: Škoda JS chce získat stamilionovou zakázku v Británii (40x)
Plzeň 9. prosince (ČTK) - Plzeňská Škoda JS jedná s francouzskými společnostmi EDF a Areva o dodávkách pro chystané brit...
Využití expandérů při redukci tlaku zemního plynuVyužití expandérů při redukci tlaku zemního plynu (33x)
Hlavním úkolem redukčních stanic v zařazených rozvodech zemního plynu (ZP) je snížení tlaku rozvodů z tranzitních p...