Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Doosan Škoda Power dobývá Jordánsko

Doosan Škoda Power dobývá Jordánsko

Publikováno: 2.2.2017
Rubrika: Energetické strojírenství

Doosan Škoda Power získala již druhý projekt v Jordánském království. V rámci čtvrté etapy výstavby paroplynové elektrárny Samra rozšíří stávající plynový cyklus o parní část. Doosan Škoda Power do elektrárny dodá parní turbínu s generátorem o výkonu 70 MW. Součástí dodávky jsou také další systémy turbosoustrojí.  

„Základ dodávky pro Samru v Jordánsku tvoří moderní jednotělesová parní turbína s přihříváním a axiálním výstupem do vzduchem chlazeného kondenzátoru,“ upřesnil Tomáš Winkler, manažer tohoto projektu v Doosan Škoda Power.

Objednatelem je čínská SEPCOIII ELECTRIC POWER CONSTRUCTION CORP., která je rovněž hlavním dodavatelem celého projektu pro vlastníka a provozovatele elektrárny, společnost Samra Electric Power Company Jordan. Odeslání vyrobené parní turbíny a dalších dodávek Doosan Škoda Power na stavbu se plánuje na polovinu roku 2017, uvedení elektrárny do komerčního provozu pak přibližně o rok později.

V Jordánsku je v úspěšném provozu parní turbína 135 MW, instalovaná již od roku 2011 v paroplynové elektrárně Al Qatrana, která pro Doosan Škoda Power představuje velmi pozitivní referenci.


O společnosti Doosan Škoda Power
Doosan Škoda Power je součástí silné skupiny společností sjednocených pod Doosan Group, která svým zákazníkům po celém světě dodává špičkové technologie, služby, dovednosti a hodnoty.

Doosan Škoda Power je předním světovým výrobcem a dodavatelem zařízení pro tepelné elektrárny, zejména parních turbín s výkonem od 10 do 1 200 MW. Se svými bohatými zkušenostmi v oblasti aplikací pro paroplynové a fosilní elektrárny, kogeneraci, jaderné elektrárny a koncentrované solární elektrárny a svými investicemi do výzkumu a vývoje firma nabízí vysoce efektivní produkty kombinující extrémní spolehlivost a provozní flexibilitu.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


Fotogalerie
Parní turbína Doosan Škoda Power pro Samra v Jordansku

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Do funkce GŘ Kovosvit MAS se vrací Filip Winkelhofer (43x)
Dnes, 19. 9. 2016, bylo oznámeno zaměstnancům i obchodním partnerům Kovosvit MAS, že do funkce generálního ředitele se v...
Strojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vznikuStrojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vzniku (38x)
Na začátku letošního roku uplynulo 55 let od zrodu strojíren ArcelorMittal Engineering Products Ostrava (AMEPO). Ty vzni...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (37x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...