Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Dodávky českých armatur do Turecka

Dodávky českých armatur do Turecka

Publikováno: 6.5.2014
Rubrika: Technologie, materiály

Společnost ARMATURY Group a.s. se podílela na stavbě nové elektrárny Yunus Emre v Turecku dodávkou armatur v celkovém počtu 2 200 kusů. Generálním dodavatelem stavby je společnost Vítkovice Power Engineering a.s., která zabezpečuje výstavbu elektrárny na klíč. Výstavba uhelné elektrárny o výkonu 2 x 145 MW „Yunus Emre“ v turecké provincii Eskisehir je jednou z největších zakázek v historii společnosti a patří zároveň mezi velmi významné české projekty v zahraničí s ohledem na potenciální rozvoj energetického průmyslu v Turecku. V článku jsou popsána specifika těchto armatur, autor se zaměřuje i na problematiku heterogenních svarových spojů.

Klíčová slova: ARMATURY, uhelná elektrárna, Turecko

Celý článek (autoři: Ing. Ludmila Hoňková, svářečský inženýr EWE Ing. Vladimír Vašíček, ředitel pro výzkum a vývoj ARMATURY Group a.s.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Supplies of Czech valves to Turkey

The ARMATURY Group a.s. company participated in the construction of the new power plant Yunus Emre in Turkey by a supply of valves in the total number of 2,200 pieces. The general contractor of the civil engineering project is the Vítkovice Power Engineering a.s. company which provides the construction on a turn-key basis. The project titled “2 × 145 MW" Yunus Emre (Eskisehir) ranks among the largest contracts in the history of the company and it is also one of the most important Czech projects implemented abroad considering the potential development of the energy sector in Turkey. The article describes the specifics of these valves and the author focuses on the issues relating to heterogeneous welded joints as well.

Поставки чешской арматуры в Турцию

Компания ARMATURY Group a.s. принимала участие в строительстве новой электростанции Юнус Эмре в Турции и поставила арматуру в количестве 2200 штук. Генеральным подрядчиком строительства является компания Vitkovice Power Engineering a.s., которая обеспечивает строительство электростанции под ключ. Проект под названием "2 Х 145 MW" Юнус Эмре (Eskisehir) является одним из самых больших заказов в истории компании и принадлежит к самым значительным чешским проектам за границей, имея ввиду потенциальное развитие энергетической промышленности в Турции. В статье описана специфика поставленной арматуры. Особое внимание автор обращает на проблематику гетерогенных сварных швов.

 

Mediální partneři rubriky Technologie, materiály:

   

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (53x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (43x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Stavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně PočeradyStavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně Počerady (43x)
Projekt paroplynového cyklu v Počeradech se blíží k významnému milníku, kterým je zahájení stavebních prací. V současné ...