Nacházíte se:  Úvod    On-line    Dostavba elektrárny Mochovce    ČKD získala na Slovensku zakázku téměř za miliardu

ČKD získala na Slovensku zakázku téměř za miliardu

Publikováno: 22.8.2009
Rubrika: Dostavba elektrárny Mochovce, Tiskové zprávy

(Zdroj: www.idnes.cz) - Strojírny ČKD PRAHA DIZ dodají za 880 milionů korun dvě dieselgenerátorové stanice do slovenské Jaderné elektrárny Mochovce. Výrobu začne firma příští rok na jaře a obě zařízení předá v roce 2012.

Sdělila to manažerka komunikace firmy Michaela Kindlová. Kontrakt zahrnuje prováděcí projekty, modernizaci části původního zařízení a dodávku a montáž nové technologie pro naftové a olejové příslušenství a dále strojní zařízení. "Na tuto dodávku chceme navázat dalšími projekty pro SE ENEL a podílet se na dostavbě JE Mochovce v oblasti sekundárního okruhu elektrárny," řekl Tomáš Klecker, člen představenstva ČKD PRAHA DIZ.

ČKD Praha DIZ působí v několika oblastech. Vyrábí investiční celky pro elektrárny nebo spalovny odpadu, dodává například kompresory, generátory či turbíny. Působí ale také v oblasti dopravy a infrastruktury. V dílnách strojíren vznikají pohony do trolejbusů, technologie pro výstavbu metra, železnice a tramvají. Jedním z velkých zákazníků ČKD je Dopravní podnik hlavního města Prahy a Škoda Transportation.
 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Dodávky čerpacích zařízení v rámci dostavby 3. a 4. bloku JE Mochovce (58x)
SIGMA GROUP a.s. se sídlem v Lutíně figuruje v rámci dostavby 3. a 4. bloku slovenské jaderné elektrárny Mochovce (MO34)...
Gazprom Export a Air Liquide podepsali Memorandum o spolupráci na rozvoji projektů výroby helia na východní Sibiři (55x)
Alexander Medveděv, místopředseda řídícího výboru Gazpromu a generální ředitel společnosti Gazprom Export a François Dar...
ČEZ investuje do stavby nové elektrárny v Počeradech 20 miliard (48x)
(Zdroj: www.novinky.cz) Elektrárenská společnost ČEZ investuje do výstavby nové paroplynové elektrárny v Počeradech...