Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    AREVA vyrobila první palivové soubory pro čínské reaktory EPRTM

AREVA vyrobila první palivové soubory pro čínské reaktory EPRTM

Publikováno: 11.3.2013
Rubrika: Tiskové zprávy, Jaderné palivo

AREVA právě ve francouzské továrně v Romans dokončila první výrobu palivových souborů určených pro reaktor EPRTM elektrárny Taishan 1 v Číně.

Klíčová slova: palivové soubory, reaktor EPR

Tyto palivové soubory byly speciálně navrženy pro reaktor třetí generace. Představují důležitý technologický pokrok a umožní výrazné zvýšení bezpečnosti a konkurenceschopnosti.
Aktivní zóna reaktoru EPRTM je tvořena 241 palivovými soubory. Výroba paliva pro naplnění aktivní zóny reaktoru EPRTM elektrárny Taishan 1 proběhne ve třech kampaních. Zákazníkovi, společnosti Taishan Nuclear Power Joint Venture Company (TNPJVC), bude dodáno v roce 2014.
Z průmyslového hlediska představuje výroba nového typu paliva další výzvu, se kterou se pracovní skupiny v továrně Romans zvládly vypořádat díky využití specializovaných znalostí v inženýrské i výrobní oblasti.
Luc Oursel, předseda představenstva společnosti AREVA, řekl: „Můžeme být právem hrdí, že se nám podařilo dosáhnout tohoto milníku. Rád bych pogratuloval všem zaměstnancům AREVY, kteří na tomto projektu pracovali, od návrhu palivových souborů po dodávku komponent a výrobu finálních souborů.“
Ke konci roku 2012 byla v reaktorové hale elektrárny Taishan 1 již instalována reaktorová nádoba, umístěny čtyři parogenerátory a kompenzátor objemu. Výstavba elektrárny pokračuje velmi rychle.

O SPOLEČNOSTI AREVA:
AREVA dodává řešení pro výrobu energie s nízkou produkcí uhlíkatých plynů. Odbornost společnosti a její neúnavné prosazování zásad bezpečnosti, spolehlivosti, transparentnosti a etického chování určují standard v daném oboru. Její odpovědný přístup k rozvoji podnikání vychází z procesu trvalého zlepšování.
AREVA zaujímá v oblasti globální jaderné energetiky první místo a nabízí energetickým společnostem jedinečná integrovaná řešení, která pokrývají veškerá stádia palivového cyklu, projektu a výstavby jaderného reaktoru i související služby. Skupina současně rozšiřuje své činnosti do oblasti obnovitelných zdrojů energie – větrných a solárních elektráren, bioenergií, vodíkového cyklu a skladování energie – a to s cílem stát se jedním z celosvětových lídrů v tomto sektoru.
V těchto dvou hlavních oblastech zaměstnává AREVA 47 000 zaměstnanců, kteří pomáhají dodávat energii stále bezpečnějším, čistším a úspornějším způsobem pro co největší množství uživatelů. AREVA Group má sídlo v Paříži.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jak se vyrábí jaderné palivoJak se vyrábí jaderné palivo (83x)
Postup fabrikace jaderného paliva ukázala novinářům 19. listopadu 2019 ruská palivová společnost TVEL. Ve výrobním závod...
ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (63x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (41x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...