Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Ve Francii postaví vodovod z ostravských trubek

Ve Francii postaví vodovod z ostravských trubek

Publikováno: 18.4.2013, Aktualizováno: 16.5.2013 12:51
Rubrika: Tiskové zprávy, Technologie, materiály

Společnost ArcelorMittal Tubular Products Ostrava (AMTPO), dceřiná společnost huti ArcelorMittal Ostrava, uzavřela významnou zakázku v hodnotě několika desítek milionů korun na dodávku vodovodních trubek s polypropylenovým povlakem pro rozsáhlý projekt výstavby přivaděče pitné vody na severu Francie. Deset kilometrů spirálově svařovaných trubek s vnitřní cementovou izolací a vnějším polypropylenovým povlakem dodá ostravská rourovna v průběhu dubna a května.

Klíčová slova: vodovodní trubky, přivaděč vody, ArcelorMittal

Celková délka vodovodu s názvem Noreade, který povede do města Lille, je 66 kilometrů. „V letošním roce proběhne výstavba prvních přibližně 30 kilometrů, z nichž naše rourovna dodá třetinu. Jednáme také o další spolupráci na rok 2014, kdy je v plánu dostavba přivaděče,“ uvádí Zuzana Blahútová, ředitelka pro prodej a marketing AMTPO.
Spirálově svařované ocelové trubky s vnějším průměrem 711,0 mm a tloušťkou stěny 7,1 mm pro přepravu pitné vody jsou zvnitřku opatřeny vystýlkou cementovou maltou. Zvnějšku je nanesena třívrstvá polypropylenová izolace, kterou v AMTPO po úspěšném testování zavedli nově v letošním roce jako ochranu proti korozi i mechanickému, tepelnému nebo chemickému poškození během skladování, přepravy, instalace a provozu. Polypropylenová izolace je také odolná proti teplotám od minus 20 až do plus 110 °C. Jeden konec trubky je navíc upraven na tzv. hrdlovaný spoj pro snadnější montáž při spojování trubek.

ArcelorMittal Tubular Products Ostrava a.s. je největším výrobcem trubek v České republice. Nosným výrobkem jsou bezešvé trubky v provedení trubek hladkých, závitových, přírubových a olejářských. Společnost dále vyrábí svařované trubky se šroubovicovým svarem pro plynárenský průmysl. Roční kapacita výroby bezešvých a svařovaných trubek je 320 000 tun. ArcelorMittal Tubular Products Ostrava má 1047 zaměstnanců a je dceřinou společností ArcelorMittal Ostrava a.s.

ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní komplex v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti je 3 miliony tun oceli, zhruba 50 % produkce se exportuje do více než 60 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají více než 7500 zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2012 činila 34 213 korun. ArcelorMittal Ostrava vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. Již dnes splňuje limity EU, které určuje nejlepší dostupná technika (BAT) a které vstoupí v platnost až od roku 2016. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

 

Partneři rubriky Technologie, materiály

   

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Chladicí věž s přirozeným tahem pro nový paroplynový zdroj 840 MWe v Elektrárně Počerady (60x)
Na jaře letošního roku začala v Elektrárně Počerady výstavba nové chladicí věže s přirozeným tahem, výšky 128,32 m. Tato...
Dodávky čerpacích zařízení v rámci dostavby 3. a 4. bloku JE Mochovce (58x)
SIGMA GROUP a.s. se sídlem v Lutíně figuruje v rámci dostavby 3. a 4. bloku slovenské jaderné elektrárny Mochovce (MO34)...
Kyslíkárna huti ArcelorMittal Ostrava slaví 55 letKyslíkárna huti ArcelorMittal Ostrava slaví 55 let (56x)
Kyslík je při výrobě oceli stejně nepostradatelný jako hlavní suroviny koks a železná ruda. V září roku 1962 jej začala ...