Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    V závěru srpna dostala JE Dukovany stavební povolení

V závěru srpna dostala JE Dukovany stavební povolení

Publikováno: 3.9.2013, Aktualizováno: 6.9.2013 09:39
Rubrika: Jaderné, Tiskové zprávy

JE Dukovany dostala z  MPO ČR, kde je stavební úřad pro jaderné stavby, stavební povolení ke stavbě nízkých extrémně odolných ventilátorových věží, učených především ke chlazení bezpečnostních systémů elektrárny. Výstavba jednoho z těchto objektů velikosti 27mx40mx17m pro 1. a 2. blok elektrárny začne na jaře 2014, dokončena bude v r 2015. Současná osmice chladících věží (dámy 60-56-90m s hlavou v oblacích)  zůstane zachována pro chlazení kondenzátorů turbín.

Klíčová slova: JE Dukovany, ventilátorové věže, bezpečnostní systém

První objekt, blok šesti ventilátorových věží (viz obrázek-vizualizace), pro chlazení tří bezpečnostních systémů 1. a 2. bloku JE Dukovan bude na západní straně elektrárny v blízkosti současných chladících věží, které budou jako dosud chladit kondenzátory čtyř turbín 1. a 2. bloku.

Druhý identický objekt, bloku šesti ventilátorových věží (viz obrázek-vizualizace), pro chlazení tří bezpečnostních systémů 3. a 4. bloku JE Dukovan bude stavěn o dva roky později  na východním konci  elektrárny, opět  v blízkosti současných chladících věží, které budou jako dosud chladit kondenzátory čtyř turbín 3. a 4. bloku.

Protože výška ventilátorových věží je jen cca  1/10 současných věží nebude kolemjdoucí vidět prakticky žádnou změnu. Změna bude spočívat  pouze ve zvýšení odolnosti elektrárny proti extrémním přírodním situacím  jako velké zemětřesení, tornádo,  nebo dlouhotrvající extrémní teploty.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (72x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (61x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Padlo konečné investiční rozhodnutí o mořské části plynovodu South Stream (48x)
Na včerejší schůzce v italském Milanu projednalo představenstvo společnosti South Stream Transport klíčové záležitosti t...