Nacházíte se:  Úvod    Energetické strojírenství    Turbíny z Doosan Škoda Power budou vyrábět elektřinu v Ománu

Turbíny z Doosan Škoda Power budou vyrábět elektřinu v Ománu

Publikováno: 22.1.2016
Rubrika: Energetické strojírenství

Doosan Škoda Power bude dodávat dvě turbosoustrojí s příslušenstvím pro elektrárnu v ománském sultanátu nedaleko přístavního města Salalah, každé o jednotkovém výkonu cca 90 MW.

Stávající elektrárna o instalovaném výkonu 273 MW bude rozšířena o novou paroplynovou část (CCPP) o celkovém výkonu přibližně 450 MW. Investorem IPP projektu je konsorcium firem ACWA POWER (Saudská Arábie), japonská nadnárodní společnost MITSUI a ománská společnost DHOFAR. Přímým zákazníkem Doosan Škoda Power a rovněž hlavním dodavatelem celého projektu je jedna z největších čínských EPC společností SEPCO III, s níž česká firma spolupracuje poprvé. Novou elektrárnu bude uvedené konsorcium firem provozovat po dobu 15 let.

Nový projekt nás těší mimo jiné i proto, že hlavním kritériem pro jeho získání nebyla jen cena, ale rovněž i maximální účinnost. Tato skutečnost opět dokládá technickou úroveň parních turbín Doosan Škoda Power,“ konstatuje Jiří Šmondrk, generální ředitel Doosan Škoda Power.

O společnosti Doosan Škoda Power

Doosan Škoda Power, součást globálně působící firmy Doosan, respektive obchodní skupiny Turbo/Generator v rámci jednotky Doosan Heavy Industries & Construction. Je významným světovým výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, především vybavení strojoven parních turbín. Její portfolio zahrnuje parní turbíny v rozpětí výkonů 10 až 1200 MW pro široký rozsah aplikací. V letošním roce slaví firma 111 let výroby parních turbín vlastního designu. Letos Doosan Škoda Power získala Cenu hejtmana Plzeňského kraje za společenskou odpovědnost.

O skupině Doosan

Skupina Doosan byla založena v roce 1896. Je nejstarší firmou v Koreji a vyvinula se v přední mezinárodní firmu. Tvoří ji síť více než 4000 obchodních míst a zaměstnává 43 000 lidí v 35 zemích světa. Produktové portfolio firmy Doosan zahrnuje jaderné elektrárny, tepelné elektrárny, elektrárny na odsolování mořské vody i „zelenou“ energii. Dále např. odlitky a výkovky, systémy pro manipulaci s materiálem, komplexní řadu stavebního a strojního zařízení, obráběcí stroje, lodní dieselové motory, prostředky kolejové dopravy, stavebnictví, ocelové mosty atd.                                                                     

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Do funkce GŘ Kovosvit MAS se vrací Filip Winkelhofer (43x)
Dnes, 19. 9. 2016, bylo oznámeno zaměstnancům i obchodním partnerům Kovosvit MAS, že do funkce generálního ředitele se v...
Strojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vznikuStrojírny ArcelorMittal v Ostravě slaví v lednu 55 let od svého vzniku (38x)
Na začátku letošního roku uplynulo 55 let od zrodu strojíren ArcelorMittal Engineering Products Ostrava (AMEPO). Ty vzni...
Češi dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně ŽelinaČeši dávají světu unikátní vynález, vírová turbína je v provozu na vodní elektrárně Želina (37x)
Po úspěšně skončených komplexních zkouškách odstartovala dnes provoz dvojice tzv. vírových turbín v areálu malé vodní el...