Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Jaderné    Tlakovodní reaktor z Petrohradu patří mezi světovou extratřídu

Tlakovodní reaktor z Petrohradu patří mezi světovou extratřídu

Publikováno: 22.10.2013
Rubrika: Jaderné

V tomto článku přinášíme informace o tlakovodním reaktoru AES-2006/VVER-1200 vyvinutým petrohradskou společností Atomenergoprojekt. Jeho cílem je optimální kombinace aktivních a pasivních bezpečnostních systémů. První bloky se již staví, přičemž tato technologie bojuje o vítězství ve velkých projektech i jinde, mimo jiné v České republice a ve Finsku. Článek byl připraven týmem specialistů - D. E. Kolčinským, A. V. Molčanovem, V. V. Bezlepkinem, A. M. Altschullerem a ve spolupráci s J. Laaksonenem.

Klíčová slova: tlakovodní reaktor, bezpečnostní systém

Celý článek (autor: Zpracoval tým specialistů společnosti Rosatom) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

A world-class PWR from St Petersburg

Profile of the AES-2006/VVER-1200 pressurised water reactor developed by St Petersburg Atomenergoproekt. This aims for an optimised combination of active and passive safety features. The first units are under construction in Russia, while the technology is in the running for key projects elsewhere, including in the Czech Republic and Finland. By D. E. Kolchinsky, A. V. Molchanov, V. V. Bezlepkin, A. M. Altshuller, with participation of J. Laaksonen.

Водо-водяной Санкт-Петербургский ядерный реактор относится к мировому экстраклассу

Ознакомьтесь с водо-водяным реактором АЭС-2006/ВВЭР-1200, созданным петербургской компанией Атомэнергопроект. Его целью является оптимальная комбинация активных и пассивных систем безопасности. Первые блоки уже строятся в России, в тоже время эта технология пробивает себе путь и в большие проекты за границей, в том числе в Чешской Республике и в Финляндии. Статья была подготовлена Д. Е. Колчинским, А. В. Молчановым, В. В. Безлепкиным, А. М. Альтшуллером в сотрудничестве с Ю. Лааксоненом.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Rosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-paoRosatom jde v Číně do nové lokality: Podepsal smlouvy na 7. a 8. JE Tchien-wan a 3. a 4. blok JE Sü-ta-pao (47x)
Ruská korporace pro atomovou energii Rosatom vstupuje na čínský trh s dalším projektem, s reaktory VVER-1200. 7. března ...
Diagnostika asynchronních motorů metodou MCSADiagnostika asynchronních motorů metodou MCSA (41x)
Frekvenční analýza statorového proudu asynchronního motoru pod zatížením, jinak též nazývána MCSA (Motor Current Signatu...