Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Slitina AmStar 888® - nová technologie pro staré i nové kotle

Slitina AmStar 888® - nová technologie pro staré i nové kotle

Publikováno: 26.5.2014
Rubrika: Technologie, materiály

Zajišťování finančních zdrojů na rozsáhlou výměnu membránových stěn nebo stavbu nových kotlů je stále obtížnější. Proto se prodloužení životnosti kotle, vedle snižování emisí, stalo hlavní zájmem provozovatelů kotlů v USA i v Evropě. Alstom hledal řešení jak prodloužit životnost kotle, především tlakových částí, s minimem nutných investic. V článku je popsána technologie povrchové ochrany pomocí slitiny AmStar.

Klíčová slova: Alstom, membránové stěny, kotle, AmStar

Celý článek (autor: Ing. Jiří Kubricht , Alstom s.r.o., ředitel skupiny AmStar Europe, jiri.kubricht@power.alstom.com ) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

AmStar 888® alloy - new technology for old as well as new boilers

Providing funds for extensive exchange of membrane walls or new boilers construction has become increasingly challenging. Therefore, the extension of a boiler service life, in addition to emissions reduction, has become the fundamental concern of the boilers operators in the USA and in Europe. Alstom was trying to find a solution to extend the service life of, in particular, the pressure parts with minimum necessary investment. The article describes the technology of surface protection using the AmStar alloy.

Сплав AmStar 888R - новая технология для старых и новых котлов

Обеспечить источники финансирования для обширной замены мембранных стен или строительства новых котлов становится все сложнее. Поэтому продление сроков эксплуатации котлов, при снижении эмиссии, стало основной задачей для фирм, эксплуатирующих котлы, как в США, так и в Европе. Алстом искал решение, как продлить срок эксплуатации котлов, прежде всего, напорных частей, при минимуме необходимых инвестиций. В статье описана технология поверхностной защиты при помощи сплава AmStar.

Partneři rubriky Technologie, materiály:

    

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (59x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (43x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Technická průvodka kompletní obnovy Elektrárny Tušimice II (38x)
Vzhledem ke skutečnosti, že převážná část rozhodujících technologických zařízení Elektrárny Tušimice II se blíží k hrani...