Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Skupina MND a Gazprom spolu investují do podzemního zásobníku plynu 2,5 miliardy korun

Skupina MND a Gazprom spolu investují do podzemního zásobníku plynu 2,5 miliardy korun

Publikováno: 20.3.2013
Rubrika: Tiskové zprávy, Plynárenství

MND Group, člen investiční skupiny KKCG, a Gazprom Germania dnes uzavřely smlouvu na výstavbu podzemního zásobníku plynu v Dambořicích. Investici přesahující 2,5 miliardy korun budou financovat rovným dílem. Společná investice je dalším krokem v prohlubující se spolupráci obou firem nejen na území České republiky, ale i v Evropě a Ruské federaci.

Alexander Medvědev a Karel Komárek dnes slavnostně v Obecním domě v Praze uzavřeli jménem společnosti Gazprom Germania a MND Group investiční smlouvu na výstavbu nového podzemního zásobníku plynu v Dambořicích na Jižní Moravě. Výstavba zásobníku bude zahájena v příštím roce a do provozu bude uveden již v polovině roku 2016. Díky celkové skladovací kapacitě 448 mil. m3 zemního plynu se  bude jednat o jeden z největších zásobníků plynu na území České republiky dosponující nejmodernějšímí světovými technologiemi.

Alexander Medvědev, místopředseda představenstva Gazpromu říká: "Investice do výstavby zásobníku plynu je dalším krokem v naší rozvíjející se spolupráci." A dodává: "K zajištění bezpečnosti dodávek zemního plynu do Evropy, což je naší dlouhodobou strategií, je rozšiřování skladovacích kapacit v podzemních zásobnicích klíčové."

Karel Komárek, předseda představenstva MNG Group doplňuje: "Gazprom je por nás strategickým partnerem. Založení joint venture s jednou z největších firem světa, si velmi vážíme. Je to pro ná ocenění naší dlohodobé a profesionální práce v oblasti ropy a zemního plynu. Do budoucna plánujeme další společné projekty nejen v České republice, ale i Evropě a Ruské federaci."

O skupině MND

Skupnia MND je největší českou společnosti zaměřujcí se na aktivity spojené s průzkumem a těžbou ropy a zemního plynu, vrtnou a servisní činností a také na skladování a obchodování se zemním plynem. Kromě České republiky působí v regionu Evropy, Středního a BLízkého východu, a v zemích bývalého Sovětského svazu. Těžbu provádí na těžebních licencích v České republice, Gruzii a v Pákistánu. Je držitelem řady průzkumných licencí v Pákistánu, Gruzii a Jemenu.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

SP ČR: je třeba zrychlit proces výstavby nového jaderného bloku (51x)
Svaz průmyslu a dopravy ČR podporuje rozvoj jaderné energetiky a výstavbu nových jaderných bloků. Prezident SP ČR Jarosl...
ČEZ investuje do stavby nové elektrárny v Počeradech 20 miliard (49x)
(Zdroj: www.novinky.cz) Elektrárenská společnost ČEZ investuje do výstavby nové paroplynové elektrárny v Počeradech...
Všechny zásobníky zemního plynu jsou téměř plné (43x)
Veškerá skladovací kapacita zemního plynu ve výši 2,931 miliard metrů kubických je již nyní v ČR naplněna na více než 87...