Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    ŠKODA JS a.s. obhájila certifikaci IMS a ASME na další tři roky

ŠKODA JS a.s. obhájila certifikaci IMS a ASME na další tři roky

Publikováno: 22.10.2013
Rubrika: Tiskové zprávy

Nedílnou součástí obchodní politiky společnosti ŠKODA JS a.s. je prokazování shody vlastních systémů řízení s požadavky mezinárodních standardů a předpisů. V roce 2013 ve společnosti proběhly recertifikace Integrovaného systému řízení (IMS) a podle sekce III předpisů Asociace amerických strojních inženýrů (ASME Code Section III) a také amerických národních předpisů (NQA).

Klíčová slova: Škoda, recertifikace, IMS

Recertifikace podle ASME Code Section III a NQA proběhla ve dnech 22. - 26. 4. 2013. Audit byl za dozoru smluvní autorizované inspekční agentury HSB Global Standarts proveden certifikační autoritou ASME.

Recertifikace IMS podle norem ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 proběhla ve dnech 10. - 13. 9. 2013. Audit byl proveden certifikační autoritou Det Norske Veritas a byl zaměřen především na efektivitu řízení rizik, na řízení a vyhodnocování jednotlivých etap projektů a také na identifikaci zdrojů znečištění a uplatnění souvisejících právních a jiných požadavků. V závěrečné zprávě tým auditorů vyzdvihl činnost společnosti ŠKODA JS a.s. v oblasti vysoké firemní kultury a komunikace a související podpory vedení pro funkční a účinný systém řízení.

Úspěšná recertifikace na další tříleté období potvrdila tradičně vysokou úroveň výroby a je skvělou vizitkou, která společnost ŠKODA JS a.s. právem řadí ke světovým výrobcům jaderného zařízení. Držitelů certifikátů podle jaderné sekce ASME Code je v současné době ve světě zhruba dvě stovky společností – jedná se hlavně o výrobce v USA a Asii, ŠKODA JS a.s. patří mezi pouhých třicet výrobců z Evropy.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (74x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Padlo konečné investiční rozhodnutí o mořské části plynovodu South Stream (45x)
Na včerejší schůzce v italském Milanu projednalo představenstvo společnosti South Stream Transport klíčové záležitosti t...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (38x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...