Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Siemens přichází na trh se systémem akumulace elektrické energie

Siemens přichází na trh se systémem akumulace elektrické energie

Společnost Siemens reaguje na nový energetický koncept německé vlády ze září 2010 a v souladu s jeho závěry urychluje vývoj nových technologií podporujících využití obnovitelných zdrojů elektrické energie a navazujících technologií k začlenění do elektrizační soustavy Německa. Jednou z těchto technologií, která je dostupná nově i na českém trhu, je systém Siestorage (Siemens Energy Storage). Autor, který uvedenou problematiku přednášel na konferenci Elektrizační soustava 2012, pořádané společností AF Power agency, se v článku zaměřuje na popis a přínosy této technologie.

Klíčová slova: Siemens, elektrizační soustava, elektrická energie, Siestorage

Celý článek (autor Ing. Zdeněk Miláček, Sales representative, Siemens, s.r.o.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Siemens introduces to the market an electricity storage system
The company Siemens is reacting to the new energy concept of the German government of September 2010, and in accordance with its conclusions, it is speeding up development of new technologies supporting use of renewable resources of electricity and related technologies for incorporation into Germany's electricity grid. One of these technologies that has just made it to the Czech market as well is the system Siestorage (Siemens Energy Storage). The author, who lectured on this issue at the conference Electric Power System 2012, organized by the company AF Power agency, focuses in this article on the description and benefits of this new technology.

Сименс приходит на рынок с системой аккумуляции электрической энергии
Фирма Сименс откликнулась на новую энергетическую концепцию немецкого правительства от сентября 2010 года и, в соответствии с выводами этой концепции, ускорила разработку новых технологий, поддерживающих использование возобновляемых источников электрической энергии и связанных с этим технологий. Эти системы аккумуляции электроэнергии должны быть готовы к включению в электрическую систему Германии. Одна из таких технологий, доступная сейчас и на чешском рынке, - это система Siestorage (Siemens Energy Storage). Автор, который об этой проблематике делал доклад на конференции Электрические сети 2012, проводимой фирмой AF Power agency, описывает в статье эту новую технологию и рассказывает о её выгодах.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (57x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (50x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...
CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (46x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...