Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    Patnáct Zlatých medailí pro nejlepší exponáty

Patnáct Zlatých medailí pro nejlepší exponáty

Publikováno: 17.9.2009
Rubrika: Tiskové zprávy

Tradiční soutěži doprovázející 50. mezinárodní strojírenský veletrh a 6. mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů IMT dominovali domácí výrobci. Z patnácti udělených Zlatých medailí získaly deset exponáty vyrobené v České republice.

 

Zájem vystavovatelů o soutěž byl vysoký a odborná hodnotitelská komise nominovala celkem 32 exponátů. Zlatou medaili MSV 2008 získalo jedenáct výrobků, mezi nimi šest tuzemských. Společnost EKOL Brno byla oceněna za rotor unifikované parní turbiny typu R8 – 4,5/0,3 E, který jako součást protitlakové parní turbiny o výkonu 8 MW poputuje do egyptského cukrovaru. Také další Zlatá medaile zůstává v Brně, konkrétně ve společnosti ZKL Brno, která ji získala za soudečková ložiska NEW FORCE v provedení EMH. Firma Amest s. r. o. Praha v soutěži uspěla s automatickou měřicí stanicí pro rozměrovou a geometrickou kontrolu hřídelových součástí KS-551. Další cenu získala novinka společnosti UniControls Praha – multifunkční displej UniDIS10, který byl vyvinut jako integrální součást komplexního řídicího systému pro kolejová vozidla a jejich soupravy. Zlatou medaili převzali také zástupci VÚTS Liberec, jejichž exponát mechatronický diferenciální pohonný systém představuje nové řešení vačkových mechanismů s možností pružné změny funkčních parametrů. Ocenění patří rovněž novince společnosti BD Sensors Buchlovice. Její kapacitní senzor tlaku DSK 701 s keramickou membránou vyniká vysokou přesností a zároveň mechanickou odolností, takže se uplatní v procesních snímačích tlaku určených pro nejnáročnější aplikace.

Zlatou medaili jubilejního 50. MSV obdrželo také pět zahraničních výrobků: stroj DMC 65 H duoBLOCK – CNC horizontální obráběcí centrum německého výrobce DECKEL MAHO Pfronten a vystavovatele DMG Czech s. r. o., odsávací jednotka svařovacího kouře FE tchajwanského výrobce SAN MAO Technology a vystavovatele MACH TRADE s. r. o., inkjet pro průmyslové značení Leibinger Jet 3 německého výrobce PAUL LEIBINGER a vystavovatele LEONARDO Technology s. .r o., pracoviště pro automatizovanou výrobu plastových obalů vstřikováním s využitím technologie IML německého výrobce ARBURG a vystavovatele ARBURG, spol. s r. o. a řada turbomolekulárních vývěv HiPace™ německého výrobce PFEIFFER Vacuum a rakouského vystavovatele PFEIFFER Vacuum Austria.

Přestože se o Zlaté medaile IMT 2008 se ucházely stroje z několika zemí, nakonec byla tato soutěž ryze českou záležitostí. V žádném případě to však neznamená snížení kvality, naopak: podle představitelů odborné hodnotitelské komise byla úroveň letos přihlášených strojů velmi vysoká a úspěch českých výrobců jen potvrzuje, že za zahraniční konkurencí v ničem nezaostávají. Zlatou medaili IMT 2008 získaly exponáty plně krytované obráběcí centrum SPEEDtec společnosti TOS Varnsdorf, svislý soustruh POWERTURN 1600 C-M společnosti TOSHULIN, obráběcí centrum horizontální s pevným rámem FOQ 80-VM/26 společnosti TOS KUŘIM-OS a dlouhotočný CNC automat MANURHIN K’MX 432 společnosti TAJMAC-ZPS Zlín.
 

(Zdroj: BVV, a.s.)

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Gazprom Export a Air Liquide podepsali Memorandum o spolupráci na rozvoji projektů výroby helia na východní Sibiři (55x)
Alexander Medveděv, místopředseda řídícího výboru Gazpromu a generální ředitel společnosti Gazprom Export a François Dar...
ČEZ investuje do stavby nové elektrárny v Počeradech 20 miliard (48x)
(Zdroj: www.novinky.cz) Elektrárenská společnost ČEZ investuje do výstavby nové paroplynové elektrárny v Počeradech...
SP ČR: je třeba zrychlit proces výstavby nového jaderného bloku (47x)
Svaz průmyslu a dopravy ČR podporuje rozvoj jaderné energetiky a výstavbu nových jaderných bloků. Prezident SP ČR Jarosl...