Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Paroplynová elektrárna Pego/Portugalsko s účinností 59 %

Paroplynová elektrárna Pego/Portugalsko s účinností 59 %

Publikováno: 23.12.2012
Rubrika: Elektrárny, Plynové, Tiskové zprávy

Elektrárnu s kombinovaným cyklem (CCPP – Combined Cycle Power Plant) nacházející se v Pegu, Abrantes vystavěla pro zákazníka ElecGas S.A. společnost Siemens. Tato elektrárna s výkonem 840 megawattů (MW), jež představuje projekt vytvořený na klíč společností Siemens, je nízkoemisním zdrojem s vysokou účinností 59 procent.

Klíčová slova: elektrárna, Siemens

Společnost Siemens dodala mimo jiné dvě plynové turbíny typu SGT5-4000F, dvě parní turbíny SST5-5000, dva vodíkem chlazené generátory SGen5-2000H, kompletní elektrickou část a řídicí systém SPPA-T3000. Siemens bude rovněž poskytovatelem údržby a servisních prací.
Po elektrárnách Tapada do Outeiro a Ribatejo, jež jsou osazeny vždy třemi jednotkami, je elektrárna Pego (se dvěma jednotkami) pro společnost Siemens třetím elektrárenským projektem tohoto typu v Portugalsku, čímž se Siemens v Portugalsku řadí mezi vůdčí dodavatele elektráren CCPP. S kapacitou 3 000 MW budou tyto tři elektrárny pokrývat asi 40 procent celkové poptávky po elektrické energii v Portugalsku.
Tato elektrárna je vysoce flexibilním zdrojem, který je schopen stabilizovat portugalskou elektrizační soustavu v případě výkyvu dodávek elektrické energie z obnovitelných zdrojů.
Tento projekt získal ocenění za vynikající kvalitu projektového managementu od Portugalské asociace projektového managementu (APOGEP) a ocenění za nejlépe realizovaný projekt v roce 2011 (celosvětově) od společnosti Siemens AG. Realizační tým ve společnosti Siemens Austria vyhrál nedávno první cenu na konferenci CEE Project & Quality Day 2012 za své vynikající výsledky v oblasti projektového managementu a řízení jakosti.

Siemens, s.r.o. patří mezi největší elektrotechnické firmy v Česku. Již 121 let je Siemens nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Vytváří bezmála 10,5 tisíce pracovních míst, což jej řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, produkty a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury a informačních technologií. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2010/2011 (říjen-září) obrat 32 miliard Kč. S objemem exportu, který dosáhl 19,5 miliard Kč, se Siemens v České republice řadí mezi největší exportéry. Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je přes 160 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu, spolehlivost a mezinárodní působení v oblasti průmyslu, energetiky, zdravotnictví a infrastrukturních řešení pro města a jejich okolí. Siemens AG je největším poskytovatelem technologií šetrných k životnímu prostředí, které generují 40 % jeho celkového obratu. Ve finančním roce 2010/2011 dosáhl Siemens obratu 73,5 miliard EUR s čistým ziskem 7 miliard EUR a zaměstnával zhruba 360 tisíc zaměstnanců po celém světě. Další informace naleznete na webové stránce http://www.siemens.cz.

Společnost Siemens, S.A.
Tato společnost má kolem 2 000 zaměstnanců, dva výrobní závody a množství rozhraní spolupráce s univerzitami a dalšími institucemi vyššího vzdělávání a hrála aktivní úlohu v rámci ekonomického vývoje Portugalska po více než 106 let. Siemens Portugalsko aktuálně udržuje globální střediska kompetence pro oblasti, jako jsou výroba, přenos a rozvod elektrické energie, modulární letištní terminály, systémy manipulace se zavazadly, účetní záležitosti, lidské zdroje, nákup, finanční služby a dozor.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (63x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (62x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (41x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...