Nacházíte se:  Úvod    Teplárenství    Palivové hospodárstvo Teplárne Strakonice

Palivové hospodárstvo Teplárne Strakonice

Publikováno: 10.5.2013, Aktualizováno: 11.5.2013 12:02
Rubrika: Teplárenství, Technologie, materiály

Dodávka technológie „Palivové hospodářství Teplárna Strakonice“ zostáva z Technologického zariadenia skladu a úprava paliva a Dávkovanie paliva do kotlov K2 a K1. V príspevku je popísaný predovšetkým zpôsob realizácie prepravy 40 % drevných štiepok, čiže jako dopraviť do nového zásobníka kotlov K1 a K2 cca 14 t/hodinu drevených štiepok vhodnej granulometrie. V príspevku je popísaná realizácia tejto časti rekonštrukcie teplárne v Strakoniciach, ktorú realizovala firma ALFA CONEX SLOVAKIA, s.r.o. (ACS).

Celý článek (autor: Ing. František Keszeli, konateľ, ALFA CONEX SLOVAKIA, s.r.o.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Související rozhovor s Ing. Františkem Keszelim je ke stažení zde. Prezentace společnosti ALFA CONEX SLOVAKIA, s.r.o. je v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Fuel management in Teplárna Strakonice
Supply of technology for "Teplárna Strakonice Fuel Management" consists of warehouse technology and fuel treatment as well as fuel dosage for K2 and K1 boilers. The article describes in particular an implementation method for the transport of 40% of wood chippings, i.e. how to transport about 14 tons per hour of wood chippings of suitable granulometry to a new storage tank for K1 and K2 boilers. The article also describes implementation of this part of reconstruction of the heating plant in Strakonice, executed by ALFA CONEX SLOVAKIA, s.r.o. (ACS).

Топливное хозяйство теплостанции Страконице
Поставка технологии «Топливное хозяйство теплостанции Страконице» начинается с технологического оборудования склада, подготовки топлива и дозированная доставка топлива к котлам К2 и К1. В статье описан способ реализации поставки 40 % древесных опилок, т. е. как доставить к новым бункерам котлов K1 и K2 около 14 тонн/час гранулированых древесных опилок. Реализацию этого проекта проводила фирма ALFA CONEX SLOVAKIA (ACS).

 

 

Partneři rubriky:

    

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (56x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (40x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Stavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně PočeradyStavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně Počerady (40x)
Projekt paroplynového cyklu v Počeradech se blíží k významnému milníku, kterým je zahájení stavebních prací. V současné ...