Nacházíte se:  Úvod    Elektrárny    Plynové    Ostravská rourovna ArcelorMittal se podílí na stavbě 2000km plynovodu v Polsku

Ostravská rourovna ArcelorMittal se podílí na stavbě 2000km plynovodu v Polsku

Publikováno: 17.3.2016
Rubrika: Plynové, Firemní zpravodajství, Plynárenství

Společnost ArcelorMittal Tubular Products Ostrava (AMTPO), největší výrobce trubek v Česku, se bude podílet na výstavbě rozsáhlé sítě plynovodů v Polsku. Účelem nového plynového koridoru je dokončit plynofikaci Polska a propojit stávající LNG terminál se zbytkem Evropy. V březnu poputuje z AMTPO na stavbu plynovodu prvních pět kilometrů spirálově svařovaných trubek.

„Stavba plynového koridoru v Polsku je dnes nejrozsáhlejším projektem tohoto typu v Evropě. Podílet se na této zakázce spolu s dalšími dodavateli je pro nás ohromnou příležitostí, která vzhledem k velikosti a předpokládané době trvání projektu nabízí možnost dlouhodobé spolupráce,“ říká Libor Černý, generální ředitel AMTPO.

Ostravská rourovna svými výrobky splňuje vysoké nároky plynárenského průmyslu. AMTPO na stavbu plynovodu dodá spirálově svařované trubky, které se vyznačují nejvyšší kvalitou a pevností, a proto se používají při technicky nejnáročnějších aplikacích. Stejné výrobky společnost dodávala v minulosti při výstavbě LNG terminálu, na nějž bude nový plynovod navazovat. První dodávky trubek do Polska v délce 5 kilometrů probíhají již tento měsíc, dalších 5 kilometrů dodá rourovna v dubnu.

Největší polský operátor plynovodní soustavy společnost GAZ-SYSTEM postaví v příštích deseti letech více než 2 000 kilometrů nových plynovodů v oblastech západního, jižního a východního Polska. Nové plynovody budou tvořit koridor sever- jih, který propojí polské plynovody s dalšími zeměmi napříč Evropou. Vytvoří se oboustranný koridor navazující na terminál LNG v Swinoujscie a další stávající infrastruktury v České Republice, Rakousku, Maďarsku, Chorvatsku a na Slovensku.

ArcelorMittal Tubular Products Ostrava a.s. je největším výrobcem trubek v České republice. Nosným výrobkem jsou bezešvé trubky v provedení trubek hladkých, závitových, přírubových a olejářských.  Společnost dále vyrábí svařované trubky se šroubovicovým svarem pro plynárenský průmysl. Roční kapacita výroby bezešvých a svařovaných trubek je 320 000 tun. ArcelorMittal Tubular Products Ostrava má 1025 zaměstnanců a je dceřinou společností ArcelorMittal Ostrava a.s.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel v Česku a jedním z devíti výrobců orientované elektrotechnické oceli na světě. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají 7 250 zaměstnanců. Průměrný výdělek v roce 2015 činil 34 615 korun. Díky nadstandardní ekologizaci dokončené v roce 2015 vyrábí společnost surové železo i ocelové výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

CO VŠE JSME ODVYSÍLALI ŽIVĚ Z MSV V BRNĚ! (35x)
Počátkem října 2017 se konal 59. ročník MSV v Brně. V rámci společného projektu Veletrhy Brno a portálů www.elektrika.tv...
Dodavatel oceli měl dvojí důvod k radosti (35x)
3. června 2011 oslavila společnost MUT Tubes, s.r.o. spolu se svojí dceřinou společností MUT Automotive, s.r.o. páté vý...
ERÚ vydal cenová rozhodnutí zohledňující čerstvé notifikace Evropské komiseERÚ vydal cenová rozhodnutí zohledňující čerstvé notifikace Evropské komise (33x)
Energetický regulační úřad (ERÚ) dnes vydal dvě cenová rozhodnutí, cenové rozhodnutí ERÚ č. 9/2016, kterým se mění cenov...