Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Firemní zpravodajství    Nové prostory pro společnost ABB a její globální operační centrum v Ostravě

Nové prostory pro společnost ABB a její globální operační centrum v Ostravě

Publikováno: 22.5.2014
Rubrika: Firemní zpravodajství, Lidé-Věci-Události

Operační centrum společnosti ABB v Ostravě slaví 12 let působení na evropském trhu a přesouvá své sídlo do nových prostor v centru Ostravy.

Společnost ABB, přední světová skupina působící v oblasti energetiky a automatizace, dnes u příležitosti 12 let fungování na trhu slavnostně otevřela nové prostory svého Operačního centra v Ostravě.

Do nových prostor, které se nacházejí v Parku Nová Karolina v samotném centru města, se přesouvá nejen divize Procesní automatizace a její Operační centrum, ale i ostatní jednotky ABB z lokality Na Rovince, včetně servisního a obchodního oddělení divize Systémy pro energetiku, obchodního oddělení divize Automatizace výroby a pohony a Zákaznického kontaktního centra ABB. Tyto jednotky se do nové budovy přestěhovaly v březnu.

Nové sídlo nabídne lepší zázemí pro další rozvoj společnosti ABB v regionu. Disponuje přibližně 3000 m2 kancelářských prostor 250 m² plochy pro testování, servis a školicí prostory ABB University. V souladu se standardy ABB má nová budova také zvýšenou energetickou účinnost u dálkového vytápění a chlazení.

Ostravské Operační centrum zaměstnává více než 200 lidí, kteří zajišťují inženýring pro jednotky ABB především v Evropě, zejména pro Norsko, Finsko, Německo, Švýcarsko, Velkou Británii a Švédsko. V uplynulých dvou letech se počet zaměstnanců centra více než zdvojnásobil. Toto jedinečné centrum pro procesní automatizaci v Evropě nabízí skvělé uplatnění pro studenty Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava, Žilinské univerzity a pro další odborníky, kteří mají zájem pracovat v mezinárodní technologické společnosti.

Investice do globálních výrobních, inženýrských a servisních závodů, například právě do Operačního centra v Ostravě, je pro ABB dlouhodobou prioritou. O přínosu této strategie hovoří i úspěchy českých inženýrů a význam ostravského centra pro evropské průmyslové zákazníky.

Operační centrum ABB v Ostravě se zabývá především vývojem softwarových aplikací pro průmysl, programováním automatizačních systémů, informačními technologiemi (IT) a jejich zabezpečením, projektováním a oživováním pohonů a projektováním elektrických systémů NN i VN, konstrukcí strojních zařízení a jejich komponentů, a také řízením dodavatelského řetězce a opatřováním zdrojů.

Středisko disponuje několikaletými zkušenostmi v oblasti inženýringu a uvádění do provozu a nabízí jak kompletní portfolio inženýrských služeb, tak individuální řešení pro kontinuální a dávkovou výrobu, od návrhu až po samotné zhotovení. Divize ABB Procesní automatizace má dvě taková centra, jedno právě v Ostravě a druhé v Indii.

ABB (www.abb.cz) je přední světovou společností působící v oblasti energetiky a automatizace. Umožňuje zákazníkům ze sféry průmyslu a výroby a distribuce energií zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu jejich činností na životní prostředí. ABB má kolem 150 000 zaměstnanců ve více než 100 zemích světa. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než 3300 lidí.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Energetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou tříduEnergetici zvolili nejlepším fyzikářem pedagoga z Českých Budějovic. Získal titul ČEZ Ámos a exkurzi pro celou svou třídu (68x)
O tomto víkendu byla v Praze završena anketa Zlatý Ámos 2014, která již dvacet let volí a oceňuje nejoblíbenější pedagog...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (63x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
René Mrajca z Elpro-Energo: Staré transformátory zdražují elektřinu (42x)
V rámci veletrhu Ampér 2012 jsme si pozvali do studia i René Mrajcu ze společnosti Elpro-Energo, s. r. o.Ten mimo jiné p...