Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    ABB na veletrhu Amper 2014

ABB na veletrhu Amper 2014

Publikováno: 13.3.2014
Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost ABB představí již tradičně nejnovější technologie z oblasti energetiky a automatizace a také tržiště Innovation Market

Praha, 12. března 2014 – Již za pár dnů propukne na brněnském výstavišti jedna z největších událostí svého oboru ve střední a východní Evropě, a to 22. mezinárodní veletrh elektrotechniky a elektroniky, Amper 2014. Na veletrhu, který proběhne ve dnech 18. až 21. března se představí více než 600 významných vystavovatelů z 21 zemí světa, z tradičních elektrotechnických oborů – energetika, instalace, osvětlení, vodiče a z oborů novějších – automatizace, komunikace a zabezpečení.

ABB patří mezi přední světové dodavatele technologií pro energetiku a automatizaci, na veletrhu Amper opět představí novinky z oblasti technologií, které napomáhají efektivnímu využití elektrické energie a zvyšování průmyslové produktivity. Ve svém stánku č. 3.06 v hale P odhalí řadu novinek, ale i oblíbený soubor přednášek pod názvem „Innovation Market“.

Z řady specializovaných akcí se ABB v rámci veletrhu Amper účastní Perspektivy elektromobility na téma „Infrastruktura pro elektromobily v dopravní službě ve městě“ a konference Elektrické autobusy pro město s tématem „Systémy pro nabíjení elektrobusů v MHD“, kde pohovoří manažer pro E-mobilitu Miroslav Kuželka. Dalším tématem prezentovaným Richardem Müllerem, produktovým manažerem KNX, na konferenci Inteligentní budovy je "Přednosti systémové elektrické instalace ABB i-bus® KNX“. Naděžda Pavelková, manažerka technické podpory, vystoupí na konferenci Energie pro budoucnost XI. na téma, „Aktivní napěťový kondicionér“.

Naše společnost patří již mezi tradiční vystavovatele tohoto mezinárodního veletrhu, který nám dává možnost odborné veřejnosti představit nejnovější technologie a trendy v našem odvětví ” uvádí Lucie Jandová, ředitelka marketingové komunikace a PR společnosti ABB, a dodává: „jsme potěšeni zájmem o náš Innovation Market alias tržiště nejnovějších trendů a technologií. Jedná se o projekt, ve kterém naši odborníci formou pěti 20minutových přednášek představí ty nejzajímavější novinky v oblastech energetiky a automatizace.”

V oblasti automatizace představí ABB novinku, a to inženýrské prostředí Automation Builder a bezpečnostní programovatelný logický automat PLC AC500S, tedy průmyslový počítač využívaný pro automatizaci procesů v reálném čase. Tato novinka je navržena na ocenění Zlatý Amper 2014 a umožňuje efektivní realizaci i velmi složitých algoritmů s použitím přesných matematických výpočtů bez nutnosti používat aproximace pro bezpečnostní třídu až do úrovně SIL3. Koncepce Automation Builderu, pak umožňuje nejen editovat a ukládat parametry ABB pohonů, ale také přímo programovat PLC funkce do měničů řady ACS880.

Na ocenění Zlatý Amper je nominován také tradiční vysokonapěťový rozváděč UniGear ZS1 společnosti ABB spojený s novým, inovativním konceptem UniGear Digital, který efektivně využívá standard IEC 61850. Výsledkem je Smart grid řešení připravené na rozšíření a modernizaci. UniGear Digital nabízí o 30 % kratší dodací dobu společně se zjednodušeným procesem nákupu, projektování, instalace a uvádění do provozu. Inteligentní začlenění nejmodernějších technologií v rozváděči přináší zvýšenou dostupnost a bezpečnost zařízení. UniGear Digital vychází z ověřených ABB technologií a z dlouhodobých zkušeností v oblasti výroby VN rozváděčů.

ABB Innovation Market

Středa, 19. 3. 2014
10:00 - 10:20 Nové vzduchové jističe rodiny SACE Emax 2 (I. Kácal)
14:00 - 14:20 ABB Tropos - bezdrátové komunikační systémy (J. Ptáček)
15:00 - 15:20 ABB MachSense P - komplexní diagnostický systém (T. Langer)

Čtvrtek, 20. 3. 2014
14:00 - 14:20 Cyber security pro rozvodny VN a VVN (M. Andrejčák)
15:00 - 15:20 Měniče a úspory el. energie včetně aktivních napěťových kondicionerů (N. Pavelková)

ABB (www.abb.cz) je přední světovou společností působící v oblasti energetiky a automatizace. Umožňuje zákazníkům ze sféry průmyslu a výroby a distribuce energií zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu jejich činností na životní prostředí. ABB má kolem 150 000 zaměstnanců ve více než 100 zemích světa. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než 3 300 lidí.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (66x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (43x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...
Martin Apko z ČEPS povede CAO (Central Allocation Office GmbH) (40x)
Martin Apko, ředitel sekce Energetický obchod společnosti ČEPS, a.s, odchází v těchto dnech řídit koordinovanou auk...