Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Návštěvníci expozice ArcelorMittal Ostrava věnované výrobě oceli si odnesli bezmála 40 tisíc lžiček

Návštěvníci expozice ArcelorMittal Ostrava věnované výrobě oceli si odnesli bezmála 40 tisíc lžiček

Publikováno: 12.9.2016
Rubrika: Lidé-Věci-Události

Společnost ArcelorMittal Ostrava vloni ve Velkém světě techniky v Dolní oblasti Vítkovic spustila interaktivní výstavu, která návštěvníkům ukazuje, jak se vyrábí ocel – nedílná součást našeho každodenního života. Do expozic v Dolní oblasti Vítkovic dorazí ročně přes milion návštěvníků, přičemž z výstavy ArcelorMittal „Ocel - materiál našeho bytí“ si svůj suvenýr v podobě lžičky odneslo na 40 tisíc z nich.

Klíčová slova: ArcelorMittal Ostrava

Lžička je v expozici symbolickým finálním produktem výroby oceli, kterou si může každý návštěvník vyzkoušet na 15metrovém exponátu. Ten znázorňuje hutní výrobu od přeměny železa na ocel přes plynulé odlévání, řezání, válcování a lisování do konečného výrobku. Rok od otevření výstavy přichází ArcelorMittal Ostrava s novinkou. V minikině, které je součástí expozice, se v průběhu září objeví nový animovaný film o výrobě oceli, ve kterém hraje hlavní roli pan Lžička.

Koncept výstavy a její následnou realizaci měla na starosti berlínská společnost Archimedes Exhibitions GmbH, která se podílela i na rozsáhlých expozicích Svět vědy a Svět přírody ve Světě techniky, kam dodala celkem 130 exponátů. Pro společnost ArcelorMittal Ostrava pak v rohové části druhého patra Světa techniky vytvořila na ploše 260 m2 interaktivní exponát o výrobě oceli.

Výstava obsahuje také stanoviště s kvízem, kde si dva hráči proti sobě mohou otestovat nově nabyté znalosti o hutnictví. Připraven je i fotokoutek, v němž se návštěvníci budou cítit jako na stavbě domu z ocelové konstrukce.

„Na našem facebookovém profilu www.facebook.com/AMOstrava budeme soutěžit o lístky do Světa techniky. Kdo napíše nejvtipnější komentář k fotografii a získá nejvíc kliknutí na „to se mi líbí“, vyhraje rodinné vstupné v hodnotě 570 Kč. Oceníme tři soutěžící s nejvíce lajky,“ dodává k výročí Barbora Černá Dvořáková, tisková mluvčí ArcelorMittal Ostrava.

Otevřeno je od pondělí do neděle od 10:00 do 18:00, v pátek a sobotu je pak prodloužená otevírací doba až do 20:00. Více podrobností včetně cen vstupného na http://stcostrava.cz/.

ArcelorMittal Ostrava a.s. patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Ročně vyrábí více než 2 miliony tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví a strojírenství. Je největším výrobcem silničních svodidel a jediným výrobcem transformátorových plechů v Česku. Kromě tuzemského trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají 7 250 zaměstnanců. Průměrný výdělek v roce 2015 činil 34 615 korun. Díky nadstandardní ekologizaci dokončené v roce 2015 vyrábí společnost surové železo i ocelové výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


Fotogalerie

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (70x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (59x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (55x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...