Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    LABTECH prezentoval nové technologie MTS pro únavové zkoušky

LABTECH prezentoval nové technologie MTS pro únavové zkoušky

Publikováno: 9.10.2013
Rubrika: Tiskové zprávy

Seminář o materiálovém zkušebnictví se uskutečnil v Kongresovém centru v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Pořádala jej společnost LABTECH společně s firmou MTS Systéme. Zaměřen byl na zkušební stroje MTS pro pevnostní a únavové zkoušky výrobků a materiálů. Přednášky byly věnovány mechanickým vlastnostem materiálů a součástek - přehled aplikací pro průmyslové oblasti a výzkum, novým technologiím MTS pro únavové zkoušky, axiálně-torzním zkušebním systémům a aplikační SW.

Klíčová slova: LABTECH, MSV, MTS, únavové zkoušky

Úzká spolupráce a dlouholeté zkušenosti pracovníků firmy (laboratoří a technického servisu), poskytují velmi příznivé podmínky pro vývoj a výrobu vlastních analytických přístrojů a průmyslových zařízení. Ve vývojovém a výrobním středisku firmy se odborníci specializují na produkci analyzátorů organicky vázaných halogenů a průmyslových zařízení pro detekci netěsností. Díky tomu v současnosti LABTECH patří k významným producentům těchto zařízení.

Například LT-HLS modulární zakázkové systémy pro testování a detekci netěsností se používají pro průmyslové a laboratorní použití. Koncepce a konstrukce každé stanice je vždy přizpůsobena specifickým požadavkům pro testování konkrétních produktů. Stanice jsou určeny pro široké spektrum aplikací splňující podmínky výrobních linek nebo testování prototypových dílů a nových výrobků při jejich vývoji. Ve stanicích jsou implementovány nejmodernější technologie a osvědčené vakuové pumpy a detektory.

LABTECH s.r.o. je česká společnost dlouhodobě se zabývající laboratorními rozbory a zkouškami, prodejem, servisem a aplikační podporou laboratorní instrumentace mechanických zkušebních zařízení, průmyslových testovacích zařízení, vakuové techniky a testování netěsností. Společnost rovněž vyrábí vlastní analytické přístroje, příslušenství a stanice pro testování netěsností. Má 3 divize - Analytické laboratoře, Vývoj a výroba přístrojů a Obchod a servis. Na trhu působí od roku 1991 a má zastoupení 14 zahraničních výrobců přístrojového vybavení pro trh v České republice, Slovensku a Maďarsku a více než 5000 zákazníků. Její laboratoře  vlastní akreditaci Českého institutu pro akreditaci podle ČSN EN ISO/IEC 17025:2005. Společnost tak může provádět  rozbory a zkoušky včetně  odběru vzorků fyzikálně-chemické, mikrobiologické a ekotoxikologické analýzy vod a výluhů, sedimentů, zemin, kalů, prachu, hornin, ovzduší, kompostů, odpadů, potravin, krevního séra, surovin, výrobků, zkoušení účinnosti sterilizátorů, měření hluku a vibrací.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

SP ČR: je třeba zrychlit proces výstavby nového jaderného bloku (51x)
Svaz průmyslu a dopravy ČR podporuje rozvoj jaderné energetiky a výstavbu nových jaderných bloků. Prezident SP ČR Jarosl...
ČEZ investuje do stavby nové elektrárny v Počeradech 20 miliard (49x)
(Zdroj: www.novinky.cz) Elektrárenská společnost ČEZ investuje do výstavby nové paroplynové elektrárny v Počeradech...
AREVA dodá jaderné palivo pro jordánský výzkumný reaktor (42x)
AREVA podepsala kontrakt s korejským konsorciem KAERI/DAEWOO na dodávky palivových částic pro JRTR (Jordan Research and ...