Nacházíte se:  Úvod    Rozvody energií    Kam hledí provozovatel přenosové soustavy?

Kam hledí provozovatel přenosové soustavy?

Publikováno: 27.6.2016
Rubrika: Rozvody energií, Kogenerace, decentrální energ.

Společnost ČEPS má novou aktualizovanou strategii. Reaguje tak na změny převážně vnějších okolností. Etapa stabilních podmínek v oboru elektroenergetiky, která trvala desítky let, je minulostí a i společnosti v oblasti síťového odvětví mění svoje přístupy a zažité procesy.

Klíčová slova: ČEPS, decentrální energetika

Celý článek (autoři: Vítězslav Kulich, Marián Belyuš, ČEPS, a.s.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Na tyto podněty reaguje ČEPS, a.s., ve své aktualizované strategii pro roky 2016 až 2020. Základním stavebním prvkem je Koncepce podnikatelské činnosti na roky 2016 až 2025, která je jedním z jejích hlavních strategických dokumentů. Obsahuje poslání, sdílené hodnoty a podnikatelskou vizi. Vymezuje rámec podnikatelských aktivit pro příští desetiletí a základní orientaci střednědobé strategie ČEPS. Hlavními činnostmi společnosti zůstávají:

  • správa, provoz, údržba, obnova a rozvoj přenosové soustavy ČR;
  • zajišťování přenosu elektřiny mezi výrobci a provozovateli distribučních soustav;
  • zajišťování rovnováhy výroby a spotřeby elektřiny v každém okamžiku, včetně salda zahraničních výměn;
  • spolupráce s ostatními provozovateli propojených přenosových soustav v Evropě (v regionu a v rámci ENTSO-E);
  • spolupráce na rozvoji evropského vnitřního trhu s elektřinou.

 

Partner rubriky Rozvody energií:

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (467x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
ČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostaniceČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostanice (54x)
Obecně známé tvrzení „…kdo měří ví a kdo ví měří…“ platí v distribuční soustavě dvojnásob. Toho jsou si velmi dobře vědo...
ČEPS zmodernizovala vedení spojující rozvodny Mírovka a Čebín  ČEPS zmodernizovala vedení spojující rozvodny Mírovka a Čebín (43x)
Společnost ČEPS dokončila modernizaci převážné části vedení V422 mezi rozvodnami Mírovka v Kraji Vysočina a Čebín v Jiho...