Nacházíte se:  Úvod    Rozvody energií    HANNOVER MESSE 2011 - Velký zájem o MobiliTec

HANNOVER MESSE 2011 - Velký zájem o MobiliTec

Publikováno: 8.3.2011
Rubrika: Rozvody energií, Technologie, materiály

MobiliTec, přední mezinárodní veletrh hybridní a elektrické techniky pohonu, mobilních zásobníků energie a alternativních mobilních technologií probíhající v rámci veletrhu HANNOVER MESSE je přijímán mimořádně pozitivně a vyvolává značný zájem. „Elektromobilita je téma velkého strategického významu pro všechna zúčastněná průmyslová odvětví. Veletrh MobiliTec podnikům nabízí ideální platformu pro prezentaci i diskusi a dává jim možnost společně posunout dál potřebné technologie,“ říká Oliver Frese, vedoucí odboru HANNOVER MESSE. Celkem na veletrhu MobiliTec představí svá řešení 150 podniků.

K prosazování vozidel na elektronický pohon je nutno v následujících letech vytvořit řadu politických, zákonných, technických a infrastukturálních předpokladů. I to je důvodem účasti Spolkového ministerstva životního prostředí, ochrany přírody a jaderné bezpečnosti (BMU) na veletrhu MobiliTec v roli vystavovatele: „Pro ekonomiku Německa představuje elektromobilita značné šance růstu. Předpokládá se, že elektricky poháněná a hybridní vozidla byl mohla už v roce 2020 na celosvětovém trhu představovat až třetinu všech nových vozidel a dosahovat objemu okolo 470 miliard eur,“ říká spolkový ministr Dr. Norbert Röttgen. „Spolkové ministerstvo podporuje svým dotačním programem oblast elektromobility a jeho 30 inovačních projektů částkou přesahující 100 milionů eur. Společnou vizí je inovace elektrovozidla šetřícího životní prostředí a jeho uvedení na trh. Jisté je však jedno: Nová technologie, která je sice čistá, pro spotřebitele však málo atraktivní, se těžko prosazuje. Stále více spotřebitelů nyní požaduje, aby atraktivní vozidla měla rovněž vlastnosti, které zaručují ohleduplnost k životnímu prostředí. Jedná se o významnou strategickou problematiku nejen z ekologického ale i ekonomického hlediska. Jen když budou auta na elektřinu představovat skutečnou výhodu pro životní prostředí, rozběhne se trh, “ dále prohlašuje N. Röttgen.

O veletrhu HANNOVER MESSE
Nejvýznamnější světová událost technologií se uskuteční v Hannoveru 4. – 8. dubna 2011. Veletrh HANNOVER MESSE 2011 je spojením třinácti předních veletrhů na jednom místě: Industrial Automation, Motion, Drive & Automation, Energy, Power Plant Technology, Wind, MobiliTec, Digital Factory, ComVac, Industrial Supply, CoilTechnica, SurfaceTechnology, MicroNanoTec a Research & Technology. Hlavními tématy veletrhu HANNOVER MESSE 2011 jsou průmyslová automatizace, energetická technika, technologie pohonu a fluidní technika, průmyslové subdodávky a služby, technologie budoucnosti. Partnerskou zemí veletrhu HANNOVER MESSE 2011 je Francie.

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (593x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
ČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostaniceČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostanice (68x)
Obecně známé tvrzení „…kdo měří ví a kdo ví měří…“ platí v distribuční soustavě dvojnásob. Toho jsou si velmi dobře vědo...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (52x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...