Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    EK: Evropské země by měly k výrobě energie více využívat moře

EK: Evropské země by měly k výrobě energie více využívat moře

Publikováno: 22.1.2014
Rubrika: Tiskové zprávy

Brusel 20. ledna (ČTK) - Členské státy Evropské unie by měly k produkci energie více využívat moře. Řekl to dnes v Bruselu evropský komisař pro energetiku Günther Oettinger. Rozvoj tohoto způsobu produkce energie by podle Evropské komise pomohl snížit emise oxidu uhličitého a vytvořil by i nová pracovní místa. 

Energii lze z moře získávat různými způsoby, například využitím odlivu a přílivu, vln, či rozdílů v teplotě vody. Do produkce by se podle Oettingera měli zapojit soukromí investoři s určitou podporou ze strany EU. 
"Poskytneme pouze tolik peněz, kolik bude potřeba k tomu, aby se to celé uvedlo do pohybu," řekl podle agentury DPA komisař. 
Komise chce do roku 2016 připravit plán pro rozvoj produkce energie z moře. Podle odhadů by v tomto odvětví mohlo do roku 2035 vzniknout téměř 40.000 nových pracovních míst.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

SP ČR: je třeba zrychlit proces výstavby nového jaderného bloku (51x)
Svaz průmyslu a dopravy ČR podporuje rozvoj jaderné energetiky a výstavbu nových jaderných bloků. Prezident SP ČR Jarosl...
ČEZ investuje do stavby nové elektrárny v Počeradech 20 miliard (49x)
(Zdroj: www.novinky.cz) Elektrárenská společnost ČEZ investuje do výstavby nové paroplynové elektrárny v Počeradech...
AREVA dodá jaderné palivo pro jordánský výzkumný reaktor (42x)
AREVA podepsala kontrakt s korejským konsorciem KAERI/DAEWOO na dodávky palivových částic pro JRTR (Jordan Research and ...