Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Dodávky servomotorů pro dostavbu jaderné elektrárny Mochovce

Dodávky servomotorů pro dostavbu jaderné elektrárny Mochovce

Publikováno: 12.11.2012
Rubrika: Technologie, materiály, Jaderné, Firemní zpravodajství

Po mnoha diskuzích o využitelnosti a bezpečnosti jaderné energetiky se naši východní sousedé rozhodli pro jádro a dostaví třetí a čtvrtý blok své jaderné elektrárny v Mochovcích. Mnohé názory proti tak musely ustoupit do pozadí před zastánci tohoto způsobu výroby elektrické energie na Slovensku. Konkrétně se jedná o výstavbu dvou tlakovodních reaktorů typu VVER 2 × 440 MW. Výstavba třetího a čtvrtého bloku elektrárny začala v roce 1987, ale o pět let později byl projekt zastaven. Nyní probíhající dostavba by měla být dokončena v roce 2014. V souvislosti s dostavbou elektrárny dostala příležitost i společnost ZPA Pečky, a.s., která je tradičním dodavatelem servomotorů pro jadernou energetiku. V článku je popsána dodávka těchto servomotorů a jejich bližší specifikace.

Klíčová slova: servomotory, armatury, jaderná energetika

Celý článek (autor Jaroslav Fiedler, obchodní ředitel, ZPA Pečky, a.s.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

Supplies of servo drives for the completion of Mochovce nuclear power pant
After numerous discussions on the usability and safety of nuclear power engineering, our manufacturing neighbours decided on the core and to complete the 3rd and 4th units of the nuclear power plant in Mochovce. Many opinions that were expressed gave priority to promoting this method of producing electricity in the Slovak Republic. In particular, this concerns the construction of two VVER 2 × 440 MW pressure reactors. The construction of the 3rd and 4th units of the power plant started in 1987, but 5 years later the project was stopped. Now they should be completed in 2014. In relation to the completion of the power plant, ZPA Pečky, a.s. was given this opportunity as they are a traditional supplier of servo drives for nuclear power engineering. The article describes the delivery of these servo drives and the detailed specification.

Поставки сервомоторов для достройки Атомной Электростанции Моховце
После долгих дискуссий о недостатках, преимуществах и безопасности атомной энергии наши восточные соседи решились на достройку 3 и 4 блоков своей Атомной Электростанциив Моховце. Многочисленные противники использования ядра вынуждены были уступить перед сторонниками этого типа производства электрической энергии. Конкретно, речь идёт о строительстве двух водо-водяных реакторов типа VVER 2 × 440 MW.Строительство 3 и 4 блоков Атомной Электростанции началось в 1987 году, но через 5 лет проект был остановлен. Проходящая сейчас достройка должна быть завершена в 2014 году. В связи с достройкой электростанции акционерное общество ZPA Pečky получило возможность участвовать в поставках. Эта фирма является традиционным поставщиком сервомоторов для атомной энергетики. В статье описана поставка сервомоторов и их подробная спецификация.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

„Blíží se rok generační obměny. U nás sedí mladí i zkušení jaderníci v jedné kanceláři. Výměna know-how je velice intenzivní,“„Blíží se rok generační obměny. U nás sedí mladí i zkušení jaderníci v jedné kanceláři. Výměna know-how je velice intenzivní,“ (61x)
uvedl v rozhovoru pro časopis All for Power Ing. Vladimír Zika, vedoucí útvaru Péče o zařízení Jaderné elektrárny Dukova...
Chladicí věž s přirozeným tahem pro nový paroplynový zdroj 840 MWe v Elektrárně Počerady (55x)
Na jaře letošního roku začala v Elektrárně Počerady výstavba nové chladicí věže s přirozeným tahem, výšky 128,32 m. Tato...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (55x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...