Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Dny teplárenství a energetiky otevírají registraci

Dny teplárenství a energetiky otevírají registraci

Publikováno: 20.1.2014
Rubrika: Aktuality, Teplárenství

Tradičně a s novým názvem. Dny teplárenství a energetiky otevírají registraci pro účast na nejprestižnější konferenci v oboru, která se uskuteční ve dnech 23. až 25. 4. 2014 v Hradci Králové. Navazují na 19 ročníků konference pořádané Teplárenským sdružením ČR, nyní s novým názvem a koncepcí. Jde o vrcholné setkání firem, VIP osobností a příznivců oboru teplárenství a energetiky.

Budoucnost českého teplárenství a energetiky. Téma, které v odborné i laické veřejnosti rezonuje stále častěji. Nové trendy a směry se dotkly také největší konference v oboru. S novým názvem i koncepcí se Dny teplárenství a energetiky uskuteční 23. až 25. dubna 2014 v Hradci Králové. Navazují na 19 ročníků konference pořádané Teplárenským sdružením ČR. „U příležitosti 20. výročí námi pořádané konference měníme tvář i program akce. Kromě tradičního obsahu chceme zdůraznit i technickou část a rozšířit působení na ostatní související obory,“ uvedl Martin Hájek, ředitel Teplárenského sdružení ČR.

Dálkové zásobování teplem, na které je v ČR napojeno více než 1,5 milionu domácností, se ocitá ve složité situaci a jeho budoucnost může být nejistá. Ceny energetických surovin, emisní povolenky, přísné emisní limity, prolomení limitů těžby uhlí, úspory tepla – to všechno jej může ovlivnit. Dokáže se české teplárenství vyrovnat se všemi změnami a dokáže obstát v konkurenci s dalšími způsoby dodávek tepla?

Na tyto a další otázky se pokusí odpovědět nejen zástupci Teplárenského sdružení ČR a vrcholového managementu teplárenských a energetických společností a státní správy. Konference také přivítá jejich technické pracovníky, předsedy bytových družstev, starosty, představitele správy bytového fondu měst a obcí i technologické firmy. Po diskusích nad prolomením těžebních limitů pro potřeby tepláren nás čeká debata nad mírou její využitelnosti.

Na jednotlivých konferencích a seminářích v královéhradeckém kongresovém centru ALDIS se bude diskutovat nejen o technice a technologiích pro soustavy zásobování teplem a chladem, ale také o nových tématech, jako jsou energetická náročnost budov, rozúčtování nákladů na teplo nebo uzemní energetické koncepce, které s teplárenstvím úzce souvisí. Na hosty konference čekají také zajímavé exkurze – do uhelné teplárny v Opatovicích a malé vodní elektrárny Hučák.

„Dny teplárenství a energetiky jsou příležitostí pro osobní setkání, diskuze i udržování kontaktů, které k podnikání neodmyslitelně patří. Proto se v našich přípravách soustředíme i na posílení společenské stránky akce,“ uvedl Aleš Pohl ze společnosti Exponex, která akci organizačně připravuje.

Aktuální informace i zajímavosti z příprav akce naleznou zájemci na stránkách www.dny-tep-en.cz, registrovat se mohou u organizátora akce.

Teplárenské sdružení České republiky

je zájmovým sdružením právnických osob podnikajících v teplárenství. Bylo založeno v roce 1991 se záměrem podpořit dálkové zásobování tepelnou energií. Vedle výrobců a distributorů dálkového tepla jsou jeho členy vysoké školy a organizace, jejichž činnost je svázána s dálkovým zásobováním teplem. Členové Sdružení zásobují teplem dálkově přes 1,1 milionu domácností, v nichž žije přes 3 miliony obyvatel. Teplo dodávají i průmyslovým podnikům, ale také školám, nemocnicím, úřadům a dalším odběratelům.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Prodej ostravské hutě dokončen. ArcelorMittal Ostrava se změní na Liberty Ostrava (129x)
Skupina ArcelorMittal dnes dokončila prodej ostravské huti, kterou se souhlasem Evropské komise koupila skupina Liberty ...
Možnosti udržení malých teplárenských soustav (36x)
Autor v článku popisuje důvody stále častějšího odpojování objektů od systému centrálního zásobování teplem a přibližuje...
Červený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácnostíČervený mlýn akumuluje teplo již pro 17 tisíc domácností (31x)
Největší systém akumulace tepla do horké vody mají v tuzemsku nyní k dispozici Teplárny Brno na svém provoze Červený mlý...