Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Premiérové živé vysílání z Dnů teplárenství a energetiky 2014

Premiérové živé vysílání z Dnů teplárenství a energetiky 2014

Publikováno: 16.6.2014, Aktualizováno: 17.6.2014 11:33
Rubrika: Lidé-Věci-Události

V rámci letošního, dvacátého, ročníku Dnů teplárenství a energetiky 2014 probíhalo živé vysílání, které technicky zajišťoval portál Elektrika.tv. Z Hradce Králové tak byly přenášeny živé rozhovory s významnými osobnostmi oboru teplárenství, se zástupci dodavatelů produktů a služeb pro tento segment. O obsah se aktivně staral i Stanislav Cieslar - šéfredaktor časopisu All for Power, který realizoval cca 15 rozhovorů se zajímavými hosty – především s vedením Teplárenského sdružení, vybranými přednášejícími a vystavovateli. Všechny interview jsou ke stažení zde v tomto článku. 

 

 

 

 

 

 

 

1. O dnech Teplárenství a energetiky s Alešem Pohlem, společnosti Exponex. Společnost Exponex s. r. o. byla založena v červnu 2010. Mladá progresivní společnost vychází ze zkušeností zaměstnanců a celého týmu. Zkušenosti i znalosti sbírala při realizaci stovek veletrhů, konferencí a dalších akcí po celém světě. Díky jim dnes nabízí komplexní služby v oblasti marketingové komunikace se zaměřením na event a expo management.

2. Dopad evropské politiky na teplárny v ČR s Martinem Hájkem o dopadu evropské politiky na teplárny v ČR 

3. Kam kráčí české teplárenství? Mirek Topolánek o českém teplárenství na jaře 2014

 

4. Energetická koncepce EU a vliv na teplárenství (Evžen Tošenovský - pohled europoslance) 

5. O HILTI a řešení firmy pro energetiku s Janem Němcem a Karlem Javorkem

6. O ekologických investicích společnosti Dalkia s Milanem Chromíkem. Dalkia, člen francouzské nadnárodní skupiny Veolia Environnement, působí v České republice od roku 1991. Je jedním z nejvýznamnějších výrobců a dodavatelů tepelné a elektrické energie v zemi a poskytuje podpůrné služby pro Českou přenosovou soustavu.

 

7. O energetických (ne)jistotách s Pavlem Noskievičem (VŠB-TU Ostrava)

 

8. Václav Klein ze společnosti KARLA o kogeneračních jednotkách vlastní výroby. Karla ENERGIZE se zabývá flexibilním řešením projekcí, dodávek, provozu a údržby jednotek kombinované výroby elektřiny a tepla případně i chladu. Vyrábíme vlastní kogenerační a trigenerační jednotky v rozmezí 40 až 4 300kWe převážně od výrobců MAN, MTU a MWM. Jsme odhodlaný a kvalifikovaný tým, který Vám nabídne komplexní služby vedoucí k opravdovým úsporám za výhodných podmínek.

9. Josef Uchytil, ředitel stejnojmenné firmy Uchytil, na návštěvě televizního studia

10. O novinkách v oblasti výměníků tepla s Davidem Čapkem (Secespol). Firma je jednou z významných evropských výrobců výměníků tepla. Ve svém výrobním programu má mnoho typů a odlišných konstrukcí.

11. Kondenzátor TTS pro elektrárny na biomasu představuje Miroslav Mikyska (TTS energo Třebíč). Solečnost má v Třebíči svoji dlouholetou tradici. Od roku 1995 působí na trhu s teplem. Progresivní a inovativní přístup majitelé firmy dovedl k myšlence ekologického vytápění našeho města. Již v roce 2001 se firma začíná soustředit na obnovitelné zdroje pro výrobu tepla. V současné době provozuje unikátní soustavu zásobování teplem. Ze tří hlavních zdrojů dodává teplo a teplou užitkovou vodu většině obyvatel Třebíče. Dodávky tepla byly v roce 2012 realizovány z více 90% pomocí kotlů na spalování biomasy (dřevní štěpka a sláma).

12. O technologiích a systémech předávání tepla s Tomášem Daníčkem a Janem Kazdou ze společnosti Systherm.

13. Petr Stehlík z VUT Brno hovoří o energetickém využití odpadu. 

14. O zásobování chladem s Radkem Begeni ze společnosti SOKRA. Jak v létě zásobovat podnik chladem z dřívějšího tepla?

15. O modernizaci teplárny Strakonice s Alešem Seitzem. Výroba tepla a elektřiny byla ve strakonické teplárně zahájena v roce 1954. Akciová společnost vznikla privatizací státního podniku Jihočeské energetické závody a zahájila svoji činnost 1. 1. 1994. Významná historická data: 1946 - příprava stavby projektu a rozhodnutí o umístění teplárny. 1948 – výstavba výrobního bloku, železniční vlečky, komína, uhelné skládky a přivaděče vody z řeky Otavy ... 1951 – montáž strojního zařízení, elektro zařízení a rozvoden 6 a 22 kV.

 

 

 

 

 

 

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (70x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (60x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (55x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...