Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    CO2    Clifford Chance poskytuje poradenství ve významném projektu skladování oxidu uhličitého

Clifford Chance poskytuje poradenství ve významném projektu skladování oxidu uhličitého

Publikováno: 9.10.2009
Rubrika: CO2, Tiskové zprávy

Polská energetická skupina PGE Elektrownia Bełchatów pověřila Clifford Chance poskytováním komplexního poradenství ohledně nejrůznějších právních aspektů souvisejících s přípravou, výstavbou a financováním projektu skladování oxidu uhličitého (carbon capture and storage - CCS) v polském Rogowieci.

Jedná se o jeden z nejrozsáhlejších projektů CCS na světě. Projekt by měl pomoci snížit uhlíkové emise zachycováním, přepravou a geologickým ukládáním CO2. Po dokončení bude toto zařízení prvním svého druhu v Polsku a rovněž prvním v Evropě.
Daniel Kopania, vedoucí varšavského týmu výstavby a infrastruktury, ve vztahu k projektu uvedl: "Klíčem k realizaci tohoto projektu je schopnost shromáždit ze všech našich světových kanceláří právní specialisty na oblast zadávání veřejných zakázek, infrastruktury a financování a rovněž na otázky ochrany životního prostředí a klimatických změn." Nigel Howorth, jeden z vedoucích londýnské praxe klimatických změn, k tomu dodal: "Velké elektrárny s integrovaným zařízením na zachycování a skladování uhlíku, které by fungovaly na komerční bázi, neexistují dosud nikde na světě. Velice nás těší, že se na tomto inovativním projektu nakládání s CO2 podílíme."
Projekt bude součástí sítě projektů CCS, zřízené Evropskou komisí. Evropský energetický program obnovy (European Energy Programme for Recovery (EEPR)) nyní zvažuje žádost o grant ve výši 180 milionů EUR na financování projektu. Půjde totiž o jeden z nerozsáhlejších projektů výstavby v Polsku. Projekt rovněž tvoří součást nové elektrárny o kapacitě 855 MW v Bełchatówě, ve vztahu k níž Clifford Chance rovněž poskytuje poradenství.
Ohledně veškerých aspektů výstavby, ochrany životního prostředí, infrastruktury, zadávání veřejných zakázek a financování bude poskytovat poradenství mezinárodní tým složený z celkem 17 odborníků z polské, londýnské a pařížské kanceláře Clifford Chance.
Členy týmu jsou Daniel Kopania (counsel, Varšava), expert na právo životního prostředí Stanisław Wajda (counsel, Varšava), Grzegorz Namiotkiewicz (vedoucí partner, Varšava), Marcin Bejm (advokát, Varšava), Nigel Howorth (partner, Londýn), Tim Steadman (partner, Londýn), Peter Zaman (partner, Londýn) a Nicholas Wong (partner, Paříž).
 

Clifford Chance

Společnost Clifford Chance působí ve střední a východní Evropě od roku 1991, kdy byla otevřena kancelář v Moskvě. Naše přítomnost v regionech od té doby narůstá a nyní je zastoupena v kancelářích v Bukurešti, Moskvě, Praze, Kyjevě a Varšavě. Společnost Clifford Chance je jednou z vedoucích světových právních firem. Pomáhá svým klientům dosáhnout jejich cílů spojením nejvyšších globálních standardů s místní erudicí. Společnost disponuje, co do rozsahu i hloubky, bezkonkurenčními právními zdroji na klíčových trzích na Středním východě, v severní a jižní Americe, Asii a Evropě a specializuje se na stěžejní odvětví komerčních aktivit: kapitálové trhy, právo obchodních společností, fúze a akvizice, financování a bankovnictví, nemovitosti, daně, penze a pracovní právo, a vedení a řešení sporů. Clifford Chance má 29 kanceláří ve 21 zemích a 3.600 právních poradců. Společnost Clifford Chance dosáhla ze všech firem nejvyššího počtu vedoucích umístění v žebříčku Chambers Global 2008 Directory, citovaném ve 20 mezinárodních tabulkách. Tato nezávislá analýza posuzuje firmy z hlediska jejich právní odbornosti, profesionálního jednání, služeb klientům a všeobecného přehledu o světě obchodu. Umístění, kterých společnost Clifford Chance dosáhla, představují výjimečné uznání rozsahu zkušeností a konsistentní kvality služeb společnosti napříč globálními trhy.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (67x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (44x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...
Martin Apko z ČEPS povede CAO (Central Allocation Office GmbH) (41x)
Martin Apko, ředitel sekce Energetický obchod společnosti ČEPS, a.s, odchází v těchto dnech řídit koordinovanou auk...