Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    CEO Korea Hydro & Nuclear Power jednal s MPO o dostavbě českého jádra, podepsal i dohodu o spolupráci s ÚJV Řež

CEO Korea Hydro & Nuclear Power jednal s MPO o dostavbě českého jádra, podepsal i dohodu o spolupráci s ÚJV Řež

Publikováno: 24.8.2018
Rubrika: Tiskové zprávy

Prahu navštívil výkonný ředitel KHNP Jae-Hoon. Setkal se s ministryní průmyslu a obchodu Martou Novákovou a jednal s ní mimo jiné o dostavbě českých jaderných elektráren. Navazuje tak na dlouhodobé partnerství mezi Českou Republikou a Koreou.

Společnost KHNP se v současnosti zaměřuje především na zahraniční projekty a na evropském trhu vidí výrazný potenciál. Vzhledem k tomu, že český tendr je jednou z hlavních priorit společnosti, je KHNP odhodlána Česko maximálně podpořit v udržení jeho energetické nezávislosti.

Spolupráce na výzkumu

Chung v pátek 17. srpna podepsal také memorandum o spolupráci s ÚJV Řež. Obě společnosti díky tomu mohou sdílet zkušenosti a know-how v oblasti výzkumu.

Jsme rádi, že naši spolupráci s Českou republikou rozšiřujeme i do oblasti výzkumu v jaderném průmyslu. Česko i Korea jsou předními světovými dodavateli do jaderné energetiky a obě země tak mohou ze spolupráce velmi profitovat,“ řekl Chung.

Pomoc společnosti ÚJV Řež pro nás bude v rámci případné dostavby klíčová. Pevně věřím, že na naší spolupráci budeme moci navázat a že KHNP využije její expertízu i v rámci dalších zahraničních projektů,“ doplnil Chung.

Vedle spolupráce na výzkumu již korejská KHNP navázala vztahy s mnoha českými firmami z jaderného průmyslu. Do svého dodavatelského řetězce jich chce zahrnout co nejvíce a nabízí jim také účast na dalších mezinárodních projektech společnosti. Pro urychlení procesu navazování podobných partnerství uspořádala Korea Hydro & Nuclear Power minulý rok první Česko-korejské fórum pro dodavatele jaderného průmyslu.

Podpora komunit v regionu Dukovany

Společnost KHNP klade důraz na podporu obyvatel oblastí, kde stojí její elektrárny, aktivně pomáhá s rozvojem místních komunit a pracuje na udržování dobrých vztahů s místními obyvateli. Tyto principy i závazek prohlubovat spolupráci s Českou republikou se pak odráží i ve společensky odpovědných projektech KHNP v českých regionech v okolí jaderné elektrárny Dukovany. Společnost se během srpna zapojila do dobrovolnického programu. 24 korejských studentů a 10 zaměstnanců KHNP v rámci něj působí v třebíčských neziskových organizacích, podílí se na kulturním programu pro seniory či děti a pomáhá s údržbou hokejového a fotbalového stadionu. Podobně pomáhala KHNP v regionu v loňském roce, kdy poskytla hmotnou pomoc i kapacitu 36 dobrovolníků z řad korejských univerzit a zástupců KHNP celkem 12 zařízením a neziskovým organizacím.

Máme radost, že se můžeme podílet na takto smysluplných projektech. Kromě pomoci hendikepovaným, kteří ji skutečně potřebují, má podle nás podobná spolupráce zásadní význam i pro vzájemné kulturní obohacení. Velmi rádi bychom pak spolupráci s krajem Vysočina dále rozvíjeli a počítáme i s dalšími společensky odpovědnými projekty v regionu,“ uvedl CEO KHNP Chung.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


Fotogalerie
CEO Korea Hydro & Nuclear Power jednal s MPO o dostavbě českého jádra, podepsal i dohodu o spolupráci s ÚJV ŘežCEO Korea Hydro & Nuclear Power jednal s MPO o dostavbě českého jádra, podepsal i dohodu o spolupráci s ÚJV Řež

NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (67x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (44x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...
Martin Apko z ČEPS povede CAO (Central Allocation Office GmbH) (40x)
Martin Apko, ředitel sekce Energetický obchod společnosti ČEPS, a.s, odchází v těchto dnech řídit koordinovanou auk...