Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Atomex-Evropa 2013 poprvé v rámci strojírenského veletrhu v Brně

Atomex-Evropa 2013 poprvé v rámci strojírenského veletrhu v Brně

Publikováno: 25.9.2013
Rubrika: Aktuality

Ve dnech 8. až 9. října 2013 proběhne v rámci Byznys-dne Ruské federace v rámci 55. Mezinárodního strojírenského veletrhu MSV 2013 Mezinárodní fórum dodavatelů Atomex-Evropa.

Účastníci fóra budou diskutovat o mezinárodní spolupráci při výstavbě jaderných elektráren ruského designu v Ruské federaci i v ostatních zemích.

Během Atomexu-Evropa 2013 se budou posuzovat otázky formování globální sítě dodavatelů Státní korporace pro jadernou energii Rosatom v souvislosti se zapojením evropských firem, včetně českých. Obdobně budou diskutovány i možnosti bank při financování exportně-importních operací a zkušenosti s pojišťováním dodávek pro projekty Rosatomu jak v Rusku, tak mimo jeho hranice.

Poprvé v rámci fóra představí Rosatom program nákupů na rok 2014. Ty firmy, které se zajímají o možnost dodávat svoji produkci pro jednoho z globálních lídrů jaderného průmyslu, se mohou seznámit se základními parametry zmíněného programu a zjistit podrobné informace o tom, jak se stát dodavatelem korporace na ruských i mezinárodních trzích.

Účastníci fóra budou mít možnost seznámit se s expozicí Rosatomu na MSV v Brně, kde budou představeny například interaktivní prezentace reaktoru VVER. Dále zde bude možné vidět  makety malých jaderných reaktorů a výzkumného reaktoru MBIR, který se po svém uvedení do provozu v roce 2019 stane nejvýkonnějším výzkumným reaktorem na světě.

„Jsme přesvědčeni o tom, že uskutečnění Atomexu-Evropa 2013 v rámci nejvýznamnějšího odvětvového veletrhu ve střední Evropě, bude užitečné a efektivní jak pro naše nynější i budoucí dodavatele ze zemí EU,“ říká oficiální představitel Rosatomu Sergej Novikov. „Partnerství s Komorou pro hospodářské styky se zeměmi SNS a uspořádání fóra Atomex-Evropa v rámci Byznys-dne Ruska, který tato komora tradičně organizuje během Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, pro nás bude dalším krokem na cestě rozšiřování kontaktů a možností na českém trhu,“ dodal Novikov.

„Nesmírně si ceníme partnerství s Rosatomem v rámci Byznys-dne RF,“ zdůrazňuje výkonný ředitel Komory pro hospodářské styky se zeměmi SNS František Masopust. „Rosatom, který je jedním z nejvýznamnějších ruských zaměstnavatelů a zákazníků českých firem, s nimi již dlouho spolupracuje. Jenomže mnohé podniky v České republice, včetně členů naší komory, které by mohly být zainteresovány na dodávkách pro Rosatomu, často nevědí, jak udělat první krok. Doufáme, že uspořádání fóra dodavatelů pro jaderný průmysl v rámci Byznys-dne RF jim pomůže získat nezbytné informace a kontakty, aby mohly v budoucnu začít uskutečňovat dodávky pro jaderné projekty ruské státní korporace.“

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Prodej ostravské hutě dokončen. ArcelorMittal Ostrava se změní na Liberty Ostrava (43x)
Skupina ArcelorMittal dnes dokončila prodej ostravské huti, kterou se souhlasem Evropské komise koupila skupina Liberty ...
HANNOVER MESSE 2013 (8. - 12. dubna) Industrial Automation 2013 - celá paleta automatizační techniky na jednom místě (34x)
– Sítě IT a energetická účinnost v centru pozornosti – Robotizace a automatizace procesů – magnet pro...
Spustili jsme novou podobu webových stránek! (33x)
Vážené čtenářky a čtenáři časopisu ALL FOR POWER, po více než 10 letech se od roku 2020 změnila tvář on-line verze naše...