Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Lidé-Věci-Události    Mezinárodní fórum jaderných dodavatelů Atomex-Evropa v Praze, to je velká šance pro české firmy

Mezinárodní fórum jaderných dodavatelů Atomex-Evropa v Praze, to je velká šance pro české firmy

Publikováno: 23.10.2011
Rubrika: Lidé-Věci-Události, Jaderné

Ve dnech 25. a 26. října v budově Národního domu na Vinohradech proběhne Fórum dodavatelů zařízení a služeb pro jaderný průmysl Atomex-Evropa. Hlavním účelem této akce je vzájemné seznámení ruských a evropských výrobců zařízení pro jaderné elektrárny a rozšíření okruhu evropských dodavatelů, kteří jsou schopni spolupracovat s ruskou státní korporací Rosatom na výstavbě jaderných elektráren v Rusku i v zahraničí. V rámci fóra proběhne také mezinárodní konference a výstava nabízených výrobků a služeb pro jaderný průmysl, jichž se zúčastní ruští a evropští zástupci jaderného sektoru.

 „Rozsáhlý program na výstavbu nových jaderných bloků v Rusku a v zahraničí vyžaduje hledání nových externích dodavatelů. V současnosti staví naše korporace 10 jaderných bloků doma a ve stádiu realizace je 19 bloků v Evropě a Asii. Do roku 2030 plánuje Rosatom nakoupit pro objekty, které buduje, zařízení a služby v hodnotě více než 300 miliard dolarů. Jde o velmi rozsáhlý byznys a budeme opravdu velmi rádi, pokud na něm budeme moct spolupracovat i s evropskými dodavateli,“ říká generální ředitel ruské státní jaderné korporace Rosatom, Sergej Kirijenko.

Mezi hlavní témata letošního roku Atomex-Evropa patří: mezinárodní spolupráce při budování jaderných elektráren a ve strojírenství; prezentace jaderných elektráren, které nyní Rosatom staví; možnosti spolupráce s evropskými dodavateli ve třetích zemích; schémata práce Rosatomu s externími dodavateli; certifikační a jakostní požadavky na dodavatele, spolupráce na ruských domácích a zahraničních projektech výstavby jaderných elektráren. V úterý 25. října podepíšou čeští a ruští delegáti na fóru několik společných smluv a memorand, jejichž účelem je vytvořit dobré podmínky a rámec pro budoucí spolupráci při výrobě, montáži, stavbě a provozu jaderných elektráren s reaktory typu VVER.

Z ruské strany se fóra zúčastní například velvyslanec Ruské federace v České republice Sergej Kiselev, generální ředitel státní korporace Rosatom Sergej Kirijenko, obchodní zastupitel Ruské federace v České republice Alexandr Turov, zástupce generálního ředitele korporace Rosatom pro mezinárodní spolupráci Kirill Komarov a vedoucí pracovníci ruských jaderných firem Rusatom Overseas, Atomenergomaš, Koncern Rosenergoatom, TVEL, Atomenergoprojekt, Atomstrojexport, Gidropress, Rusatom Service a jiných. V rámci fóra je naplánována řada setkání představitelů evropských výrobců jaderných zařízení se zástupci Rosatomu a jeho dceřiných firem. Na těchto schůzích budou mít evropští účastníci příležitost prodiskutovat s ruskými odborníky a odpovědnými pracovníky jaderného průmyslu možnosti spolupráce na poli dodávek zařízení a služeb pro ruský jaderný program, otázky certifikátů a licencí a další témata, související s ruským a evropským jaderným trhem.
Organizátoři letošního ročníku evropského fóra Atomex-Evropa věří, že pomůže rozšířit řady evropských dodavatelů pro ruský jaderný průmysl. Jednou z hlavních podmínek pro úspěšnou realizaci tak rozsáhlého programu je kvalitní práce externích dodavatelů, kteří zaručují vysokou úroveň nabízených zboží a služeb, odpovídající evropským a světovým standardům. Mezi hosty fóra bude více než 250 delegátů ze 12 zemí Evropy. Organizátorem fóra Atomex-Evropa je ruská státní jaderná korporace Rosatom.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Vítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s WestinghouseVítkovice podepsaly po Rosatomu smlouvu i s Westinghouse (67x)
Společnosti Westinghouse Electric Company a Vítkovice, a.s., podepsaly 1. prosince 2011 v prostorách rezidence americkéh...
Michal Enžl: Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti (61x)
Do energetiky se tlačí i firmy, které nemají s tímto oborem žádné zkušenosti. I na toto téma hovořili s Michalem Enžlem ...
Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech Eaton oslavil ve výrobním závodě 100 let existence a změnil logo na svých produktech (56x)
Eaton Elektrotechnika s.r.o. (dceřiná společnost Eaton Corporation), významný výrobce a distributor elektrotechnického z...