Nacházíte se:  Úvod    Rozvody energií    Rozvaděče vn a vvn    Významné dodávky zapouzdřených rozvoden vvn v Portugalsku

Významné dodávky zapouzdřených rozvoden vvn v Portugalsku

Publikováno: 23.12.2012
Rubrika: Rozvaděče vn a vvn, Rozvody energií, Tiskové zprávy

Společnost Siemens v rámci tiskové tour prezentovala projekt rekonstrukce konvenční venkovní rozvodny (AIS) v Ermesinde. Projekt byl realizován jen 9 km od centra Porta. Kvůli blízkosti příměstských oblastí a vzhledem k omezeným prostorovým možnostem se společnost REN rozhodla využít technologii Siemens z oboru pro přenos elektřiny, konkrétně zapouzdřené rozvaděče (GIS) typů 8DN9 a 8DN8.

Klíčová slova: elektřina, rozvaděče, Siemens

Společnost Siemens si je vědoma skutečnosti, že energetický trh v budoucnosti nebude vyžadovat pouze vynikající technologické inovace, ale specificky uzpůsobené služby zajišťující vyšší spolehlivost, kvalitu a efektivitu dodávek. V její zodpovědnosti v rámci tohoto projektu bylo dodat, nainstalovat, otestovat a uvést do provozu veškerá zařízení rozvaděčů GIS. Systémy řízení a ochran byly rovněž předmětem dodávky společnosti Siemens, ačkoli jejich dodávka byla zajištěna v partnerské spolupráci se společností Efacec.
Rozhodující dodávky zahrnovaly rozvodny GIS o 2 napěťových úrovních, a to 8 poli GIS o napětí 220 kV a 15 polí GIS o napětí 60 kV a dále 4 výkonové transformátory po 170 MVA. Dispozice byla navržena tak, aby umožňovala budoucí rozšíření o 5 polí GIS o napětí 220 kV, 6 polí GIS o napětí 60 kV a 1další výkonový transformátor 170MVA.
Tento projekt byl navržen a časově naplánován ve velmi těsné spolupráci mezi společnostmi REN a Siemens, především proto, aby stávající venkovní rozvodna AIS mohla zůstat v provozu, zatímco probíhaly práce na instalaci nových rozvoden GIS. Výpadky napájení musely být omezeny na možné minimum pouze po dobu přepínání jednotlivých vývodů z rozvodny původní na novou.
Realizace tohoto projektu byla plánována od července 2010 do května 2012 a proběhla podle harmonogramu. Zprovoznění prvního pole rozvaděče GIS o napětí 60 kV proběhlo v prosinci 2010 a prvního pole rozvaděče GIS o napětí 220 kV v listopadu 2011.

Siemens, s.r.o. patří mezi největší elektrotechnické firmy v Česku. Již 121 let je Siemens nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Vytváří bezmála 10,5 tisíce pracovních míst, což jej řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, produkty a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury a informačních technologií. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2010/2011 (říjen-září) obrat 32 miliard Kč. S objemem exportu, který dosáhl 19,5 miliard Kč, se Siemens v České republice řadí mezi největší exportéry. Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je přes 160 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu, spolehlivost a mezinárodní působení v oblasti průmyslu, energetiky, zdravotnictví a infrastrukturních řešení pro města a jejich okolí. Siemens AG je největším poskytovatelem technologií šetrných k životnímu prostředí, které generují 40 % jeho celkového obratu. Ve finančním roce 2010/2011 dosáhl Siemens obratu 73,5 miliard EUR s čistým ziskem 7 miliard EUR a zaměstnával zhruba 360 tisíc zaměstnanců po celém světě. Další informace naleznete na webové stránce http://www.siemens.cz.

Společnost Siemens, S.A.
Tato společnost má kolem 2 000 zaměstnanců, dva výrobní závody a množství rozhraní spolupráce s univerzitami a dalšími institucemi vyššího vzdělávání a hrála aktivní úlohu v rámci ekonomického vývoje Portugalska po více než 106 let. Siemens Portugalsko aktuálně udržuje globální střediska kompetence pro oblasti, jako jsou výroba, přenos a rozvod elektrické energie, modulární letištní terminály, systémy manipulace se zavazadly, účetní záležitosti, lidské zdroje, nákup, finanční služby a dozor.

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (593x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (69x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostaniceČEZ Distribuce bude dálkově měřit všechny distribuční trafostanice (68x)
Obecně známé tvrzení „…kdo měří ví a kdo ví měří…“ platí v distribuční soustavě dvojnásob. Toho jsou si velmi dobře vědo...