Nacházíte se:  Úvod    Rozvody energií    Rozvaděče vn a vvn    Významné dodávky zapouzdřených rozvoden vvn v Portugalsku

Významné dodávky zapouzdřených rozvoden vvn v Portugalsku

Publikováno: 23.12.2012
Rubrika: Rozvaděče vn a vvn, Rozvody energií, Tiskové zprávy

Společnost Siemens v rámci tiskové tour prezentovala projekt rekonstrukce konvenční venkovní rozvodny (AIS) v Ermesinde. Projekt byl realizován jen 9 km od centra Porta. Kvůli blízkosti příměstských oblastí a vzhledem k omezeným prostorovým možnostem se společnost REN rozhodla využít technologii Siemens z oboru pro přenos elektřiny, konkrétně zapouzdřené rozvaděče (GIS) typů 8DN9 a 8DN8.

Klíčová slova: elektřina, rozvaděče, Siemens

Společnost Siemens si je vědoma skutečnosti, že energetický trh v budoucnosti nebude vyžadovat pouze vynikající technologické inovace, ale specificky uzpůsobené služby zajišťující vyšší spolehlivost, kvalitu a efektivitu dodávek. V její zodpovědnosti v rámci tohoto projektu bylo dodat, nainstalovat, otestovat a uvést do provozu veškerá zařízení rozvaděčů GIS. Systémy řízení a ochran byly rovněž předmětem dodávky společnosti Siemens, ačkoli jejich dodávka byla zajištěna v partnerské spolupráci se společností Efacec.
Rozhodující dodávky zahrnovaly rozvodny GIS o 2 napěťových úrovních, a to 8 poli GIS o napětí 220 kV a 15 polí GIS o napětí 60 kV a dále 4 výkonové transformátory po 170 MVA. Dispozice byla navržena tak, aby umožňovala budoucí rozšíření o 5 polí GIS o napětí 220 kV, 6 polí GIS o napětí 60 kV a 1další výkonový transformátor 170MVA.
Tento projekt byl navržen a časově naplánován ve velmi těsné spolupráci mezi společnostmi REN a Siemens, především proto, aby stávající venkovní rozvodna AIS mohla zůstat v provozu, zatímco probíhaly práce na instalaci nových rozvoden GIS. Výpadky napájení musely být omezeny na možné minimum pouze po dobu přepínání jednotlivých vývodů z rozvodny původní na novou.
Realizace tohoto projektu byla plánována od července 2010 do května 2012 a proběhla podle harmonogramu. Zprovoznění prvního pole rozvaděče GIS o napětí 60 kV proběhlo v prosinci 2010 a prvního pole rozvaděče GIS o napětí 220 kV v listopadu 2011.

Siemens, s.r.o. patří mezi největší elektrotechnické firmy v Česku. Již 121 let je Siemens nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Vytváří bezmála 10,5 tisíce pracovních míst, což jej řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, produkty a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury a informačních technologií. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2010/2011 (říjen-září) obrat 32 miliard Kč. S objemem exportu, který dosáhl 19,5 miliard Kč, se Siemens v České republice řadí mezi největší exportéry. Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je přes 160 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu, spolehlivost a mezinárodní působení v oblasti průmyslu, energetiky, zdravotnictví a infrastrukturních řešení pro města a jejich okolí. Siemens AG je největším poskytovatelem technologií šetrných k životnímu prostředí, které generují 40 % jeho celkového obratu. Ve finančním roce 2010/2011 dosáhl Siemens obratu 73,5 miliard EUR s čistým ziskem 7 miliard EUR a zaměstnával zhruba 360 tisíc zaměstnanců po celém světě. Další informace naleznete na webové stránce http://www.siemens.cz.

Společnost Siemens, S.A.
Tato společnost má kolem 2 000 zaměstnanců, dva výrobní závody a množství rozhraní spolupráce s univerzitami a dalšími institucemi vyššího vzdělávání a hrála aktivní úlohu v rámci ekonomického vývoje Portugalska po více než 106 let. Siemens Portugalsko aktuálně udržuje globální střediska kompetence pro oblasti, jako jsou výroba, přenos a rozvod elektrické energie, modulární letištní terminály, systémy manipulace se zavazadly, účetní záležitosti, lidské zdroje, nákup, finanční služby a dozor.

 

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Pravidla pro rozdělení německo-rakouské obchodní zóny jsou stanovená (375x)
Agentura pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) rozhodla o vytvoření regionů pro výpočet kapacity. Součá...
Kabex: Stánek se Shushi barem, anketa o Fukušimě (55x)
Bohumil Svoboda, ředitel divize Jaderná energetika firmy Kabex, přišel do TV studia na veletrhu Electron 2011 v Praze ří...
SP ČR: je třeba zrychlit proces výstavby nového jaderného bloku (51x)
Svaz průmyslu a dopravy ČR podporuje rozvoj jaderné energetiky a výstavbu nových jaderných bloků. Prezident SP ČR Jarosl...