Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    VI. Mezinárodní fórum ATOMEXPO 2014 bude 9. až 11. června v Moskvě

VI. Mezinárodní fórum ATOMEXPO 2014 bude 9. až 11. června v Moskvě

Publikováno: 20.3.2014
Rubrika: Tiskové zprávy

Státní korporace pro jadernou energii Rosatom uspořádá ve dnech 9. až 11. června 2014 v Moskvě VI. Mezinárodní fórum ATOMEXPO 2014. Za pět let existence se Fórum ATOMEXPO stalo jednou z ústředních událostí ve světě jaderné energetiky, na nichž se diskutuje o nejaktuálnějších otázkách oboru a utvářejí se trendy jeho dalšího rozvoje.

Cílem fóraje poskytnout lídrům světové jaderné energetiky a jaderného průmyslu možnost veřejnězformulovat, jaké je místo a role jaderné generace v energetice XXI. století, analyzovat zásadní výzvy, problémy a varianty rozvoje světových energetických trhů.

V rámci fóra se uskuteční také mezinárodní specializovaná výstava a kongres za účasti představitelů mezinárodních, státních a neziskových organizací, zástupců ruských a zahraničních společností a firem, podnikajících v oboru, a špičkových expertů v otázkách jaderného průmyslu.

Hlavním tématem plenárního zasedání fóra je „Jaderná energetika jako předpoklad energetické stability.“

Prognózy IAEA poukazují na neustálé zvyšování počtu jaderných elektráren na světě v následujících 20 letech. Jaderná energetika může přispět ke zvyšování energetické bezpečnosti, snižovat vliv cen na organická paliva, zmírnit důsledky klimatických změn a výrazně zvýšit konkurenceschopnost národních ekonomik.

Jako řečníci jsou k účasti na plenárním zasedání přihlášení: Luis Echávarri  - OECD, Sergej Kirijenko – Státní korporace Rosatom, Ernest Moniz – ministerstvo energetiky USA, Benedikt Martins – ministerstvo energetiky JAR, Csaba Baji – MVM, Luc Oursel – Areva, Vincent de Rivaz – EDF Energy, Chandra Purohit – NPCIL (Indie), Dominique Ristori – Direktoriát pro otázky energetiky Evropské komise (Belgie).

Podrobnější informace o Fóru ATOMEX 2014 najdete na webové adrese  2014.atomexpo.ru/en.

Ředitelství Fóra na tel. č. : (495) 663-3821, Email: atomexpo@atomexpo.com.

PRO INFORMACI:

Fórum se poprvé uskutečnilo v roce 2009 v Moskvě.
Jubilejní, v pořadí V. Mezinárodní fórum ATOMEXPO-2013, které se konalo ve dnech 26. až 28. června v Michajlovské manéži Sankt-Petěrbutgu, přilákalo více než 2 000 účastníků ze 42 zemí.
V rámci debat u kulatých stolů a zasedání jednotlivých sekcí vystoupilo 800 delegátů z 275 institucí, společností a firem s prezentacemi a referáty, věnovanými nejaktuálnějším tématům v oblasti jaderné energetiky.

Fórum se uskutečnilo za mimořádných okolností: poprvé se totiž stalo součástí nejvýznamnější události ve světové jaderné energetice — Mezinárodní konference na vysoké úrovni IAEA, která probíhala ve stejném termínu v Sankt-Petěrburgu.

Na činnosti Fóra se podíleli kromě jiných představitelé zemí jako Angola, Belgie, Zambie, Jemen, Indonésie, Libanon nebo Pákistán.

V rámci Fóra byla podepsána řada významných mezinárodních dohod, například Dohoda o spolupráci v jaderné oblasti mezi korporací Rosatom a zahraničními společnostmi i státními institucemi. 

Ruská státní korporace pro jadernou energii Rosatom sdružuje více než 250 podniků, v nichž pracuje přibližně 190 tisíc lidí. Struktura společnosti je tvořena čtyřmi výzkumnými a výrobními komplexy: podniky jaderně-palivového cyklu, jaderné energetiky, vědeckovýzkumnými ústavy, flotilou jaderných ledoborců, jedinou svého druhu na světě a dalšími podniky. Rosatom je vlastníkem a operátorem deseti jaderných elektráren v Rusku, na nichž je v provozu celkem 33 bloků, které vyrábějí 16 procent z celkové produkce elektřiny v Ruské federaci. Rosatom zaujímá na světových trzích s jadernými technologiemi pozici lídra. V současné době uskutečňuje projekty výstavby 33 bloků jaderných elektráren, z nichž 24 jsou za hranicemi Ruska

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Jádro přitahuje stále více návštěvníků. Jadernou Elektrárnu Temelín navštívilo loni rekordních 26.875 návštěvníků. (43x)
Informační centra (IC) jaderných elektráren Dukovany a Temelín shlédlo v roce 2007 dohromady 55.693 návštěvníků, což je ...
HN: Škoda JS chce získat stamilionovou zakázku v Británii (40x)
Plzeň 9. prosince (ČTK) - Plzeňská Škoda JS jedná s francouzskými společnostmi EDF a Areva o dodávkách pro chystané brit...
Spotřeba elektřiny v ČR v pololetí vzrostla o 4 procenta (32x)
Lidé a firmy v tuzemsku v první polovině letošního roku spotřebovali o čtyři procenta více elektrické energie než za ste...