Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    V Hannoveru dnes proběhlo pracovní setkání Viktora Zubkova, předsedy výboru ředitelů Gazpromu a Ulricha Hackenberga, člena výkonného výboru Volkswagenu

V Hannoveru dnes proběhlo pracovní setkání Viktora Zubkova, předsedy výboru ředitelů Gazpromu a Ulricha Hackenberga, člena výkonného výboru Volkswagenu

Publikováno: 9.4.2013
Rubrika: Tiskové zprávy, Plyn

Obě společnosti se dohodly na spolupráci při dodávkách plynu pro závodní turnaj vozů poháněných výlučně zemním plynem. Po skončení rozhovorů a za přítomnosti Viktora Zubkova, ředitele Gazpromu Germania, podepsali Vjačeslav Krupenkov, ředitel Gazpromu Germania a Ulrich Hackenberg dohodu, na jejímž základě se Gazprom od května 2013 stane exkluzivním dodavatelem zemního plynu jako paliva pro Volkswagen Motorsport.

Klíčová slova: Gazprom, zemní plyn, Volkswagen

“Vítáme Gazprom jako nového partnera pro Scirocco R-Cup. Hlavním záměrem Volkswagenu byl vždy motoristický sport šetrný k životnímu prostředí. Toto partnerství tak přivádí na společnou cestu dva globální hráče. Volkswagen má dlouhou tradici ve výrobě vozidel poháněných zemním plynem. Na naši počínající spolupráci se proto velice těším,” řekl Ulrich Hackenberg.
“Zemní plyn má obrovský potenciál jako energeticky účinné, ekologické, čisté a ekonomické palivo. Pro Gazprom je to proto jedna z klíčových priorit budoucího rozvoje, a to jak na domácím, tak mezinárodním trhu. Tato dohoda je logickým důsledkem našeho záměru podpořit využití zemního plynu jako paliva v dopravě. Jsem přesvědčen, že naše spolupráce bude úspěšná,” zdůraznil Viktor Zubkov.

Další informace

Volkswagen Scirocco R-Cup je jediným celosvětovým seriálem závodů, kde jsou všechna vozidla poháněna zemním plynem, což omezuje negativní dopady na životní prostředí.
Volkswagen Scirocco R-Cup je mezinárodním sportovním podnikem. Skupinu 25 závodníků tvoří jak mladí talentovaní jezdci, tak závodnické legendy. V roce 2013 se pojede devět závodů jako součást German Touring Car Masters.

Volkswagen is one of the world’s leading and biggest European car manufacturers. Its share in the international automotive market reached 12.8% in 2012. Almost a quarter of all new passenger cars in Western Europe (24.4%) were manufactured by Volkswagen.

OAO Gazprom views the CNG-market as a market of the future. Gazprom supplies Russian natural gas worldwide, including in Europe, with the objective to make this supply always more efficient and economic. Currently, OAO Gazprom is present on Europe’s CNG-market through Gazprom Germania and VEMEX.

In 2012, Gazprom Germania increased its operation of CNG filling stations from two to six. By 2015, Gazprom Germania intends to build up to 15 new gas filling stations.

VEMEX is operating six natural gas filling stations in the Czech Republic. It acquired four of them in 2012 alone. In addition, VEMEX is supplying natural gas to a further two filling stations operated by different companies. VEMEX also expects to increase the number of its filling stations to 15 by 2015.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (68x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (44x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...
Padlo konečné investiční rozhodnutí o mořské části plynovodu South Stream (40x)
Na včerejší schůzce v italském Milanu projednalo představenstvo společnosti South Stream Transport klíčové záležitosti t...