Nacházíte se:  Úvod    Aktuality    Tiskové zprávy    V Budapešti se sejdou specialisté na energetiku

V Budapešti se sejdou specialisté na energetiku

Publikováno: 23.9.2008, Aktualizováno: 19.4.2009 19:24
Rubrika: Tiskové zprávy

Druhé regionální energetické fórum proběhne 7. – 8. října 2008 v Tőlösi Conference Center v Budapešti (Maďarsko).

Mezi zhruba 300 účastníků budou:

  • významní manažeři z podnikatelské komunity v regionu střední a východní Evropy,
  • čelní představitelé vlád zemí střední a východní Evropy,
  • vysoce postavení úředníci Evropské komise,
  • diplomaté působící v regionu,
  • představitelé mezinárodních a nevládních organizací,
  • zástupci významných mezinárodních, regionálních a domácích médií.

Základní informace
Konferenci iniciovala společnost GE ve spolupráci s Americkými obchodními komorami Bulharska, České republiky, Maďarska, Rumunska, Slovenska, Ukrajiny a EU. Záštitu nad akcí převzala maďarská vláda. Druhé regionální energetické fórum chce podnítit diskusi o energetických problémech na té nejvyšší úrovni. Přeshraniční partnerství by rovněž mohla středoevropskému regionu pomoci nalézt řešení a také zvýšit příležitosti pro posílení regionální konkurenceschopnosti na globálním trhu.
Druhé regionální energetické fórum navazuje na úspěšný první ročník, který se konal v roce 2007. Zúčastnilo se ho 300 osobností, včetně předních odborníků na energetiku z celého světa, představitelů firem, vlád středoevropských zemí, neziskového i akademického sektoru. Nechybělo ani 65 novinářů z nejvlivnějších mediálních skupin daného regionu, kteří oslovují 140 milionů obyvatel střední a východní Evropy.
Stejně jako na prvním i na Druhém regionálním energetickém fóru se sejdou špičkoví světoví odborníci i představitelé nejvýznamnějších firem působících v regionu. Společně se zástupci široké veřejnosti, lidmi z vládních kruhů a mediální sféry budou diskutovat o nejlepších postupech a hledat způsob, jak posílit regionální spolupráci při řešení kritických energetických problémů jako třeba:

  1. Jaké jsou důsledky regulace EU 20-20-20 v kontextu s rostoucí poptávkou po elektřině v regionu střední a východní Evropy?
  2. Které technologie nebo alternativní zdroje energie představují největší příležitost pro střední a východní Evropu vzhledem k rostoucí poptávce po energii?
  3. Jaké důsledky z hlediska efektivity, bezpečnosti a udržitelnosti má roztříštěnost evropského energetického trhu, jaké jsou překážky pro zavedení regionálního energetického trhu a jaký by takový trh měl přínos?
  4. Jaké strategie může region využít, aby získal lepší možnosti financování projektů, které řeší nedostatek energie a zajišťují udržitelnost dodávek?

Mezi přednášejícími budou například:

  • Martin Říman, ministr průmyslu a obchodu České republiky
  • Ľubomír Jahnátek, ministr hospodářství Slovenské republiky
  • Václav Bartuška, velvyslanec pro energetickou bezpečnost při Ministerstvu zahraničních věcí v Praze
  • John Rice, místopředseda správní rady a generální ředitel společnosti GE Infrastructure

Jména dalších přednášejících z celého regionu, kteří přislíbili účast, a další informace o Druhém regionálním energetickém fóru najdete na stránkách: https://www.energycee.org/  

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl ArcelorMittal Ostrava zahájila výrobu nové oceli pro automobilový průmysl (72x)
ArcelorMittal Ostrava vyvinula a jako jediná v evropské části skupiny ArcelorMittal vyrábí ocel, která najde uplatnění p...
Padlo konečné investiční rozhodnutí o mořské části plynovodu South Stream (45x)
Na včerejší schůzce v italském Milanu projednalo představenstvo společnosti South Stream Transport klíčové záležitosti t...
ZAT oznámil hospodářské výsledky, dále se chce zaměřit na vývoj inteligentních systémů (41x)
Společnost ZAT, dodavatel inteligentních systémů řízení pro energetiku a průmysl, zveřejnil své hospodářské výsledky za ...