Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Úloha bioplynu v energetice, silná a slabá místa

Úloha bioplynu v energetice, silná a slabá místa

Publikováno: 3.4.2013, Aktualizováno: 16.5.2013 13:02
Rubrika: Technologie, materiály

Tento příspěvek je v rámci série článků o možnostech uplatnění biotechnologie v energetice vstupem do oblasti poměrně známé, ovšem rovněž velmi atraktivní ve vztahu k řešení problémů, zvyšování efektivity produkce a dalších alternativních postupů a spojení. V budoucnu bude bezpochyby věnován větší prostor těmto specifickým oblastem, tímto textem by mělo být jakémukoliv čtenáři přiblíženo srozumitelně téma bioplynu v základních souvislostech, termínech a vysvětlení v komplexní podobě biologicko-technického hlediska, se stručným komentářem s přesahem k ekonomickým souvislostem (viz SWOT analýza v závěru).

Klíčová slova: biotechnologie, bioplyn

Celý článek (autor: Ing. Jiří Mikeš, EPS, s.r.o.) je ke stažení v náhledovém formátu zde. Předplatné časopisu All for Power je možné zde. V elektronické podobě je možné si časopis prohlédnout zde.

The role of biogas in energy, strengths and weaknesses
Within a series of articles on the possibilities of application of biotechnology in the energy sector, this article treads on the ground of an area rather well-known and highly attractive with respect to the problem-solving efforts - increase of production efficiency and other alternative procedures and links. In the future, there will be certainly more room given to these specific areas; this text should make the issue of biogas and its basic characteristics, terminology and explanations accessible and understandable to any reader, even given the complex biological and technical aspects, with a brief commentary that also touches on some economic issues (see the SWOT analysis at the end).

Роль биогаза в энергетике, сильные и слабые стороны
Эта статья одна из целой серии статей о возможностях применения биотехнологии в энергетике. Эта область сравнительно известна, однако и при этом она остаётся многообещающей в отношении решения целого ряда проблем, касающихся повышения эффективности производства и дальнейших альтернативных методов. Вне всякого сомнения в будущем этой специфической теме будет уделено большое внимание. Данная статья доходчиво объясняет возможности использования биогаза в основных взаимосвязях, терминах и разъяснениях комплексно, с точки зрения биологически- технического обеспечения. Статья снабжена коротким комментарием с переходом к экономическим взаимосвязям. (см. SWOT анализ в заключении).

 

Partneři rubriky Technologie, materiály:

   

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

Svařování komponent jaderných elektráren (45x)
Jaderná energetika zastupuje významné místo ve výrobě a distribuci elektrické energie v České republice. Technologické s...
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (41x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Technická průvodka kompletní obnovy Elektrárny Tušimice II (39x)
Vzhledem ke skutečnosti, že převážná část rozhodujících technologických zařízení Elektrárny Tušimice II se blíží k hrani...