Nacházíte se:  Úvod    Technologie, materiály    Údržba vyzdívek fluidních kotlů – Energetika Třinec

Údržba vyzdívek fluidních kotlů – Energetika Třinec

Publikováno: 28.7.2008, Aktualizováno: 15.4.2009 19:56
Rubrika: Technologie, materiály

V článku jsou popsány praktické zkušenosti získané během výstavby, servisu a údržby vyzdívek fluidních kotlů provozovaných ve firmě Energetika Třinec. V článku se autor zaměřuje na postupy realizace generálních oprav zejména v oblasti cyklónů.

V roce 1994 byl postaven první fluidní kotel FK11 na Energetice Třinec v České republice. Instalaci vyzdívek na tomto fluidním kotli realizovala Teplotechna Ostrava. Jde o fluidní kotle s cirkulující fluidní vrstvou. Tato technologie je vhodná pro kotle vyšších výkonů, které jsou schopné spalovat palivo jak černé, tak i hnědé uhlí, případně jejich vzájemné poměry s přísadou vápence, nebo v součastné době určitý podíl biopaliv.

Celý článek naleznete ve formátu PDF ZDE.

Publikace v oboru energetiky, strojírenství a stavebnictví k prodeji
 

Autor

Související články


NEJčtenější souvisejicí články (v posledních 30-ti dnech)

ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektorArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů do modernizace středojemné válcovny. Jako jediná v ČR bude vyrábět speciální závitové tyče pro stavební sektor (56x)
ArcelorMittal Ostrava investovala 200 milionů korun do modernizace své středojemné válcovny a zahajuje výrobu unikátního...
Systém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně HodonínSystém pro omezení klenbování štěpky v zásobníku uhlí v Elektrárně Hodonín (41x)
V roce 1997 byla v Elektrárně Hodonín dokončena výstavba dvou fluidních kotlů (každý o výkonu 170 t/h páry). Vzhledem ke...
Stavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně PočeradyStavební objekty nového paroplynového zdroje 840 MWe v Elektrárně Počerady (39x)
Projekt paroplynového cyklu v Počeradech se blíží k významnému milníku, kterým je zahájení stavebních prací. V současné ...